magi,  möjligheter,  rökelse

Ljusens färger är magiska

Sitter här och funderar medan ljusen brinner. Bläddrar i en gammal bok om magi och hoppas hitta något som passar för för den kommande nymånen. Något för nystart – frid och förlåtelse människor emellan. Man behöver inte få rätt för att komma överens. Min kloke far sa ofta, att allt har minst två sidor och att man kan acceptera andras olikheter, även om man inte håller med. Svårt men sant.

En Bok, Sidor, Öppen, Hjärta, Boksidor

Känslan nu på kvällarna är lätt melankolisk, fundersam men samtidigt hoppfull. Brukar bli så framåt november, men mer fundersam än vanligt just i år. Läser överallt, spara el osv – spara vatten, sänka värmen, inte bada så ofta – varmvatten kostar. Maten blir dyrare för varje gång man handlar. Får försöka se det positiva i, att man drar lärdom av tänka ekonomiskt.

Tänder mina ljus på kvällen – det känns mysigt – och hoppas att tankens kraft ska inverka positivt. Lägger mina kort, 3 st en gång i veckan – och läser av då, nu, framåt. Om korten har rätt blir det bättre och problem löser sig. Men jag fuskar lite, lite grann, lägger alltid korten på en torsdag. Det är dagen då turplaneten Jupiter styr. Köper lotter på torsdagar också och har faktiskt tur ibland!

Telys, Hand, Kyrka, Ljus, Dyrkar

Jag har varit rätt nöjd med den gångna veckan iallafall och njuter nu av helgen. Stöper ljus i magiska färger, orange för överflöd av alla de slag – både pengar och kärlek, självförtroende och mental balans. De lila för andlighet och beskydd, sedan gröna förstås – för hälsa, rikedom. tur och kärlek. Grönt är kopplat till hjärtchakrat och låter goda energier flöda.

För att höja humöret riktigt ordentlig har jag tänt aromaljus med ros och lavendeldoft. Några som jag “doftsatt” med apelsin brinner också för jag älskar doften av apelsin. I den gamla boken jag läser hittar jag tipset om ljusmagi med blåa ljus, som ska vara planeten Jupiters färg och som ska ge healingkrafter från högre källor. Ska spara det till torsdag…..

Ljus, Reste Sig, Alla Hjärtans Dag

Med ljus och mycket kärlek från Laura