änglar,  Drömmar,  livsstil

Lördag, lögardagen

Rätt dag att offra lite på skönhetens altare. Med en kvinnas vapen – cremer, ampuller, masker, penslar och magiska dofter. Gärna ett härligt långt bad bland härliga oljor och rosenblad. Naturligtvis de finaste rökelser och tända ljus. Namnet lördag kommer ju från det fornsvenska lögha – bada, tvätta, rena, rengöra.

För mig är lördagen delad mellan feng shui städning för att skapa ett harmoniskt flöde i huset. Först rensa sedan rengöra. Saker som inte använts på länge gör att energierna blir stående ochinte rör sig fritt. Sä bättre att kasta eller ge sådant som är användbart till second hand. Jag brukar gå runt med rökelse först – för god doft och för att få bort dåliga energier. Sen går det bättre att röja. Jag städar alltid från innersta norra rummer och ut mot ytterdörren. Alltid med ekologisk rengöring och naturligtvis sopar jag först rent md min “häxkvast”, som sen ska stå som skydd vid ytterdörren. Sist strör jag lite rosa Himalayasalt utanför tröskeln. Några tända doftljus gör städandet trevligare.

På eftermiddagen kommer det bästa – “min egentid” i badkaret. Hemma är det lättare att lyxa till det, med just sina egna favoriter. Absoluta favoriten just nu är ekologisk kokosolja som får stå ett par veckor med torkade rosenblommor och lavendel och sen silas av. Blir en helt underbar kroppscreme. Flera handrullade ljus av bivax som doftar härligt – brukar smuggla in någon favotitdoft när jag rullar dom – den här gången fuktade jag veken med lavendelolja. Har fusket lite med ansiktsmaskerna och köpt färdiga. Har varit bråda tider så jag hann inte göra själv. När jag väl sitter i badkaret – med ansiktsmask och allt – brukar jag utnyttja tiden för en rogivande mditation. Manifesterar min önskan till Jofiel, skönhetens ärkängel.

Med ljus och kärlek från Laura