Drömmar,  kärlek,  örter

Magiska örter för vänskap och kärlek….

Nu sitter jag varje ledig minut och packar kärleksamuletter och små kärleksknyten. Det mesta i örtväg är torkat och lagt i små flaskor och burkar för vinterns behov. Detta är en underbar tid, när man får bereda hela örtaskörden – för te, mat och “medicin” naturligtvis, men också för magi och ritualer.

Jag har torkat massor med örter, både odlade och vilda – så nu är allt som har att göra med magi för vänskap och kärlek på gång! Fyllningen i amuletter och knyten bör bytas ut 1 gång om året för att vara fullt verksamma. Nya rökelse-blandningar behövs liksom små portioner med örtamix för olika oljor. Den tiden är nu på hösten, varje år när allt är klart med torkning och fermentering.

Vanliga, härliga örter för både kärlek och vänskap är förstås ros och lavendel – vill du ha mer passion tillsätter du till exempel kanel, kardemumma eller ingefära. Kanske alla tre! Andra örter för kärlek är kärleksört, johannesört, torkat apelsinskal [doftar ljuvligt tillsammans med ros}, rölleka och basilika. Ska kärleken skyddas smular du ner lite torkat lagerblad. Vad du än väljer för örter ska det vara udda antal.

Oregano har en lugnande kärleksfull doft, som är helt magisk i massageolja. Brukar fylla en stor burk med ekologisk olivolja och låta stå i rumstemperatur i fönstret 2 veckor och sen sila av. Eller du har i ett par droppar eterisk oreganoolja i din vanliga massageolja. Skyddar också din kärlek mot negativa energier!

Så favoriten basilika – underbar till matlagning, perfekt för magiska ändamål – passar till ritualer för vänskap-kärlek, hälsa, skydd och pengar. Brukar dutta ner lite extra i olika rökelser, för doften ska också ge klara tankar. Basilikan tillhör tecknet eld så kärleken kan bli passionerad.

Med ljus och kärlek från Laura