livsstil,  magi

Magiska stenar

Vi trodde redan för tusentals år sedan på stenarnas magiska kraft på kropp och själ. Vissa stenar var och är för lugn och välmående, andra beskyddar mot negativa energier. Stenar som röd granit, flinta, kalksten, bergkristall, bärnsten och många fler, hjälper mot allt mellan depression och dåliga energier, tar bort ledbesvär och/eller piggar upp.

Jag tänker nu på alla inhemska stenar, som vi kan hitta på Nordsjöns eller Östersjöns stränder. Till exempel, av vattnet helt plattslipad Flinta [“eldsten”} , som ägnar sig bra till akupressur. Den kan verka avslappnande eller aktiverande, beroende på hur den används. Även bra som skydd. Röd granit är aktiverande samtidigt som den hjälper vid ångest och skuldkänslor. Kalkstenen gör dig harmonisk och låter dig sova gott. Den vackra bergkristallen, som väl mest finns på bergiga ställen, är också för harmoni och skaffar klarhet, så du fattar rätt beslut. Bärnstenen, en av mina absoluta favoriter, verkar skyddande och avgiftande, samt ger själen ro. Till och med min pendel är av bärnsten, infattad i silver och med silverkedja.

Hur använder man då dessa stenar? Jo det finns många sätt, som stenolja, stenvatten, i badvattnet, omslag [bandage], massage med varma stenar osv. Men för det mesta läggs stenen på huden där det behövs. Om man håller handen på stenen och den snabbt blir varm har man hittat rätt ställe. Om stenen verkar bra är det en god idé att tillverka ett smycke av den. Bärnsten är en sådan sten. Den består av fossil harz från barrträd, som växte i Östersjöområdet för ca 50 miljoner år sedan. Räknas som en av de äldsta läkestenarna på vår jord. Bärnstenen användes redan i antika Grekland för att bota hudsjukdomar. Stenolja och stenvatten får man om man täcker stenen med olja och låter stå 3 dagar i fönstret vid fullmåne. För stenvatten räcker 1 dygn. Bra om man även låter stå ett par extra dagar i solsken. Oljan används mest till lätt massage och vattnet för att droppa på önskade ställen. Tänk också på att stenarna ska renas då och då.

Många hälsningar från Laura, som just läser ur klokhetens bok…. Ha det gott!