balans,  harmoni,  kropp och själ,  livsstil

Magiska tips för silvertroll…

Det finns så mycket vi kan göra för att behålla hälsa och skönhet när åren går. Särskilt för hälsan förstås, men även skönhetstrolleri genom “magi”. En yogalärare sa för många år sen, att jag inte skulle glömma bort ansiktsyogan, när jag ändå tänker på både kropp och själ.

Hon träffade mitt i prick. Visst var jag alltid noga med både dag- och nattkräm, till och med en ansiktsmask eller -skrubb ibland. Men, att stå där framför spegeln och göra grimaser kändes inte riktigt som min grej. Dumt av mig. Det finns både ansiktsyoga och -gymnastik som hjälper alldeles utmärkt.

Att gå in i en örtagård öppnar alla sinnen. Här finns också allt vi behöver….. för hälsan, kroppen, själen och magin. Vi skriver maj månad och nya örter och blommor spricker ut varje dag. Bråda tider, för nu är växterna som allra verksammast – fram till midsommar. Efter rådet från min yogalärare, blir det många örter för ansiktsvården, örter som passar som ansiktsmask och peeling, men också för min ljusmagi.

Jag torkar och smular blomblad och örter för att sedan blanda i ekologisk olja, De levande ljusen smörjer jag som alltid in medsols nedåt, tänder och ställer timern på 13 minuter [lyckotal]. Jag ser både mig själv och ljusen i spegeln, medan jag gör min ansiktsyoga och ber skönhetens ärkeängel Jophiel – känd som både skönhetens och de vackra tankarnas ängel – att hon hjälper mig. Googla på ansiktsgymnastik eller ansiktsyoga så hittar du fantastiska övningsprogram.

Ärkeängeln Jofiel kan uppträda som man, en optimismens ängel som strålar i glädjens gula färg eller som en feminin ängel i gult-djuprosa, tänk honungsrosor. Du kan be till den som känns rätt för dig. Jag brukar tända djuprosa och gula ljus. Örterna jag använder är torkade, smulade honungsrosor, salvia, lavendel och syren för evig skönhet. Under de 13 minuter jag gör mina övningar, önskar jag bäst möjliga skönhet och “matar” sedan ljusens lågor med en lapp där jag skrivit min önskan. När jag började kändes det lite fånigt, men nu är det en fast ritual, som gör att jag inte slarvar med övningarna.

Att alltid tillföra magiska örter till ritualer eller en läsning, om det är med kort, runor eller annat, det har blivit en trogen vana. För det mesta läser jag i kort – du som kund brukar vilja det. Men favoriten är nog ändå runorna. Kanske på grund av min halva, gamla samesjäl, som döljer sig innanför skalet, andra halvan av själen tillhör Värmlands djupa skogar. Ibland kan känslorna bli motstridiga, men de enar sig alltid.

Med lavendeldoftande hälsningar från silvertrollet Laura