harmoni,  livsstil,  möjligheter,  rökelse

Med runor och pendel

Mina runor är lagda, en åt varje väderstreck. En läggning med fyra runor. Mot norr ligger den runa som berättar om det förflutna. Det är den som talar om varför det blev som det blev. Mittemot, mot söder, säger runan hur situationen är just nu. Öster förråder för oss vad den närmaste framtiden bjuder på och väster det som skymtar längre bort, när vi gått igenom alla fyra runorna tillsammans. Pendeln brukar “nicka” instämmande. Visar för det mesta ett ja efter sista runan, så ska det bli. Ibland kommer svaren från runorna snabbt, men för det mesta måste jag tona in mig på frågan och koncentrera mig starkt. Därför kan jag bli tyst ett litet tag, medan jag tar emot energierna som ger svaret.

Jag lägger runorna tillsammans med levade ljus som står i en cirkel runt platsen där jag utför läggningen – detta om läggningen sker i skymnin eller nattetid. Det är  självstöpta bivaxljus, som jag gjort och samtidigt renat med rökelse. Vid fullmånen lägger jag dessutom alltid ljusen på fönsterbrädat för extra rening under natten. Brukar också sprida ut passande kristaller på bordet, beroende på de frågor jag vill ha svar på. Ibland också örter från egen odling.

Ibland får jag frågan om jag bara odlar för magi och ritualer. Svar nej, odlar också för hälsa, matlagning mm och för gammaldags läkekonst. Naturligtvis går jag till läkare om det behövs, men kompletterar gärna med naturläkemedel. Är alltid försiktig och samråder gärna med läkare, så örterna är i harmoni med den traditionella medicinen. I min häxhörna i växthuset växer också mycket örter för spådom. Det har blivit en livsstil att kombinera det naturen ger och gamla traditioner med det dagliga, moderna livet.

Med ljus och kärlek från Laura