magi,  möjligheter,  yoga

Meditera med hjälp av Shiva

Det finns många gudar i vår värld. Tänker på Shiva, meditationens Gud och de vilda djurens herre , som också ser yoga som vägen till upplysning. Tillsammans med Vishnu och Brahma är han räknad som en av hinduismens 3 högsta gudar. Han är också en lärdomens gud och bär ett halsband flätat av ormar. En mäktig tänkare som du gärna kan be om hjälp når du mediterar.

Shiva är den store yogin som också har en kvinnlig sida och Shakti, den kvinnliga kraften är en del av honom. Guden Shiva har annars en fru Kali och de båda sägs bo på Himalayas topp.  Han är en av få gudar inOm hinduismen som är odödlig – han kommer att leva för evigt. Kanske för att Kali är en dödsgudinna, men också moderlig och beskyddande. Intressant att ibland vända blicken utåt och inte bara sysselsätta sig med den nordiska gudavärlden. Shiva sägs ju till och med en gång ha räddat världen.

För mig är han som sagt meditationens store hjälpare och även ett stöd under svåra yogalektioner när man nämner hans namn. Ställ frågor och du känner svaren.Även om man utövat yoga under årtionden kan det komma till svåra positioner. Handstående är inte min styrka precis, men en samtidig bön till Shiva har hjälpt mig många gånger. Ett råd om du utövar yoga, är att aldrig försöka över dina krafter. Ta det lugnt och allt kommer med tiden. Yoga, liksom meditation ska ge harmoni, balans och styrka, både inre och yttre.

Med ljus och kärlek.