Drömmar,  Eftertanke,  harmoni

Meditera under nymånen

Tidigt på morgonen den 8 maj är den här, nymånen i Oxens tecken. En stark nymåne som kommer med livsglädje och nya energier. Oxen är förbunden med vår Moder Jord, så nu är det en bra tid att ta itu med det viktiga som behöver göras. En stabil tid för att starta upp det du tänkt på ett tag. Venus dyker upp i närheten för att hjälpa oss med en kärleksfull framtid. Livet ska blomstra och gnistra av ny energi.

Nu ska vi meditera vår “pink bubble meditation” då vi i tanken tar med oss våra önskningar och omsluter oss med en bubbla. Jag brukar alltid tillreda en speciell rökelse av självplockade, torkade örter och den här gången föll valet på torkade björkblad för ungdom och skönhet, iaf enligt magin, så jag kunde inte motstå. Dessutom mängder av handplockade, torkade vitsippor för lycka och inte minst för kontakt mellan världar – inte så mycket att välja på än, för jag vill ha sådana som finns nu.. Vitsippan kallades förresten Hexenblume/häxblomma i Tyskland på medeltiden, så den måste få vara med.

Det blev också stora, torkade basilikablad för både pengar och kärlek i rökelsen, skadar aldrig och de behövdes för att rulla in den rivna tallkådan, som gör att det bränner långsamt och länge – skyddar dessutom mot onda energier ifall de skulle dyka upp.

Sänder ljus och kärlek….