balans,  Eftertanke,  lucia

Midvinternatt

Gryningen är det bästa efter den längsta vinternatten. Det kommer att gå långsamt, men mörkret vänder idag. Vanligtvis älskar jag både mörker och vinter, men det blev lite för kallt nu i början med ner till minus 30. Annat är det med minus mellan 4 – 8 och stjärnklara nätter. Snö i rimliga mängder med stora vita flingor. Då är det underbart. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi får ta det som det kommer, som nu med snöblandat regn och ishala vägar. Grått och trist, men med en kopp gott, hett kaffe eller te klarar man det mesta!

Men tyckte att jag såg några gula inslag vid soluppgången. I dag är onsdag, healingens och ärkeängeln Rafaels dag, så färgerna i magin är gröna och lite gula. Gult för att stöta bort svek, illvilja och avundsjuka. Medan det gröna står för hälsa, kommunikation, jobb, övertalning och pengar. Särskilt då att övervinna pengaproblem. Hos mig brinner alltid ett grönt ljus nu i dessa energikrisens tider med höga elräkningar. Rafael är också ärkeängeln för både traditionell och alternativ medicin och den som söker fred mellan länder. Viktigt nu som förr.

Onsdag är också planeten Merkurius dag, kallad efter guden Merkurius i romersk mytologi. Den snabbaste planeten är passande kallad efter gudarnas snabbe budbärare. Du ser honom för det mesta avbildad med en pengabörs. Dagen är bra för alla sorters förhandlingar. Ska då på jobbintervju, försök lägga det på en onsdag. Samtal med banken – onsdag! Tro på dig själv så kan det bara bli bra.

Med ljus och kärlek från Laura