Blog,  magi,  spådom

Min farmors pendel

Ett av de favoritföremål jag fick av min farmor var hennes pendel. Hon berättade alltid, att om man vårdade sin pendel väl, så gav den bra svar. Min pendel är också grön kristall, men Farmor sa att man alltid skulle ha den hängande i ett band av silke. Hon var väldigt noga med det. En grupp i Australien som håller på med paranomalt ska ha testat och alla band ska ge samma resultat. Men jag litar på min farmor, så det får förbli silkesbandet. Inte nog med bandet den ligger också inbäddad i en sjal av finaste silke,… farmors.

Att spå med pendel är ett flera tusen år gammalt sätt att få svar på sina frågor. Du håller bandet eller kedjan mellan tummen och pekfingret i höger hand om du är högerhänt, i vänster om du är vänsterhänt, så att den inte rör sig. När du släpper vikten ber du pendeln att visa ett ja-svar! Släpp vikten och se efter hur pendeln slår ut.

Den kommer att visa dig svaret ja och du ber då pendeln att visa svaret nej. Då vet du redan två svar. Ett tredje svar är “jag vet inte” och det fjärde är “jag vill inte svara”. Den slår, som du förstår, på fyra olika sätt. Från sida till sida eller fram och tillbaka. Den kan också rotera motsols eller medsols. När min pendel svänger motsols, då vet jag att den [hon – hon heter Olga] absolut inte kommer att svara. Vrång – måste ha lärt sig det av farmor.

Olga är väldigt bestämd av sig – om hon märker att någon frågar för skojs skull eller för att testa, då kan jag vara helt säker på att svaret blir “jag vill inte svara” eller i värsta fall, vägrar att röra sig. Visst måste pendeln vara en kvinna!

Just med pendel är telefonlinjen optimal. Så snart man är känslomässigt involverad i frågan, kan svaret bli fel. Då kan det hända att pendeln ger dig det svar du vill ha, inte det faktiska. Själv brukar jag ringa en kollega, om jag behöver ett svar från pendeln. Till och med att vara i samma rum kan påverka om man önskar för starkt.

Många hälsningar, ljus och kärlek, från din sierska LAURA