Blog,  livsstil

Min kraftkälla är naturen.

Det pratas och skrivs mycket om hur naturen kan rädda oss, bli vår största kraftkälla. Ny forskning visar att naturen är en fantastisk läkare, som dessutom är gratis och har öppet dygnet runt. Om sommar eller vinter tycker jag det är fantastiskt att vistas utomhus. Känns så fräscht.

Picknick och utomhusmatlagning är bland mina favoritsysselsättningar oavsett årstid. Jag lagar gärna mat och kokar kaffe över elden. Hemma vid stugan har jag ett favoritställe vid dammen, där jag gärna sitter och kopplar av. Det ger en känsla av frid och känns så rätt och riktigt. Naturen kräver ingenting, allt känns så ursprungligt och ger lugn. Mitt i skogen kan man bara vara, utan krav från omgivningen. Ett andningshål där man kan låta tankarna komma och gå. Alltid när maten är lagad, använder jag elden för spådom och för önskeritualer. Önskeritualen brukar för det mesta vara de tre papperslappar, där jag skrivit mina tre viktigaste önskningar, som en efter en kastas i elden. Alltid vinkar jag elden emot mig, så önskningarna inte flyger bort. Viktigt att tänka på.

På vintern brukar vi ibland gå till en frusen sjö ett par km bort. Jag brukar “ladda” upp med vedträn dagen innan och tar med hackade örter o grönsaker och den stora gjutjärnsgrytan som jag kan hänga över elden. Sen hoppas jag på fisk. Det ska bli rysk fisksoppa, ucha. Den enklaste varianten är med rensad fisk och tillsatta örter och grönsaker. Härligt att äta direkt på fångstplatsen. Alltid fångar man något

Vinterhälsningar från Laura, ljus och kärlek.