änglar,  magi,  spådom

Mitt häxnamn är ……..

Visste du att de flesta av oss häxor har ett eller flera häxnamn? Namn som vi är rädda om och som har en speciell betydelse för oss. För det mesta får ingen veta det, men vi själva använder det ibland vid speciell magi. Kanske använder vi bara häxnamnet.

Jag har ett speciellt, som jag sällan nämner eller kallas. Namnet är Gun somm jag till och med döptes till på min mors önskan. Efrersom jag länge och ofta bott utomlands blev jag oändligt trött på kommentarer som “anyone got your gun”, where is your gun”, så jag lät ta bort det namnet. MEN har alltid behållit och använt det som mitt häxnamn.

Gun betyder strid och kamp och är ett nordiskt namn. I fornnordisk mytologi användes det på en av guden Odens valkyrior. Slår du upp det som synonym får du pistol, revolver, mortar – till och med svensk synonym ger bössa, skott, revolverman och liknande. Känns som om det bär på en symbolisk kraft för att mota bort negativa energier. Eller ge styrka för att övervinna det som känns helt omöjligt. När jag ger mig på att bryta olika former av svart magi är jag Gun. Avvärja och bryta svart magi känns ok men aldrig att utöva – min magi är alltid vit.

Med ljus och kärlek från Laura, med “häxalias” Gun, hehe