änglar,  Drömmar,  Fullmåne,  Månfaser

Mot en ny supermåne

Ser verkligen fram emot den här fullmånen den 14 juni. Supermåne i Skytten mitt emot Solen. Särskilt som det samlat sig mycket som jag vill avsluta. Tankar och problem, som jag inte längre vill släpa med mig, plus några “olater” jag vill sluta med. Den här gången ska det bli riktiga avslutningsritualer, som kommer att fortsätta fram till nymånen – nystarten den 29 juni. Mycket som ska “städas” bort fram tills dess.

Vi får en fullmåne som går i sanningens tecken, så allt som varit dolt eller som vi gömt undan kommer fram. Därför min “storstädning”. Gillar inte att ha “lik” i garderoben. Feng Shui humöret tar över inför den stora utrensningen. För visst känns det skönt när såväl själen som boendet känns fräscht.

Fullmåne är det när när jorden ligger mellan månen och solen, så den vänder hela sin belysta sida mot oss. Supermånen uppstår när den är närmast jorden. Månen kallas jordgubbsmåne nu när vi närmar oss sommarsolståndet den 21/6 och färgen kan vara underbart orange.

Det finns inget så vackert som att se fullmånen, högt uppe på himlen ovanför trädtopparna. Jag försöker alltid var ute under fullmånenatten. Eftersom månen förknippas med både visdom och magi är fullmånen en särskilt viktig tid för meditation. Det blir alltid en änglameditation för mig, där jag ber ärkeängeln Haniel, mångudinnan, att ge mig stöd vid meditationen och den önskan jag förbinder med meditationen. Om tiden räcker till gör jag detta 5 dagar i rad – börjar 2 dagar innan fullmånen.

När jag ändå är igång brukar det också bli ett yogapass på ca 20 minuter efter meditationen. Särskilt under fullmånemeditationen känns det så rätt att släppa taget om gamla vanor och ovanor. Yogan efteråt känns renande, stärkande och mentalt uppbyggande.

Med ljus och kärlek under fullmånens magiska sken! Laura