magi,  Mörker,  spådom

Några dagar kvar till Halloween

Men jag ligger redan i träning, hehe. Kvasten är trimmad för hastighetsflyg och magiska turer. Tycker själv att Halloween är roligt och kan förstå barnen – äntligen en dag när bus på alla vis är tillåtet.

Dessutom kan man förbinda det roliga med lite mer seriös magi. Allt renas nu för denna häxornas helg. Det blir reningsritualer för runor och kortlekar – spell för att öka kraften i kristaller, spåkulor och smudgesticks. Allt ska vara perfekt förberett. Till och med pendeln får ett reningsbad.

Häxa, Natt, Saga, Flyga, Kvast, Dröm

Kvasten är förberedd. Pumporna är på plats och bearbetas nu till lyktor och annat “spöklikt”. Innehållet i pumporna blir naturligtvis till mat, för de är otroligt nyttiga. Innehåller betakaroten, c- och a-vitaminer, kalium, niacin, fosfor och folsyra. Alltså toppen också för hyn.  Så det blir pumpabröd, rostad pumpa, pumpapaj, pumpasoppa och pumpachutney. Söta sorter förstås pumpaglass! Oändliga möjligheter.

Halloween kommer ju från den keltiska Samhain då de dödas själar kom till jorden på besök. En glädjefest för de bortgångna. De ljusprydda pumporna var för att mota bort onda energier. Halloween markerar också vinterhalvårets början, vi har då just fått tillbaka vintertid och ställt klockan tillbaka en timme till normaltid.

Halloween, Pumpa, Firande, Oktober

I USA är Halloweenfirandet mer utbrett än här, men det kommer mer och mer. För mig och många häx- eller wiccakollegor är det en spådomens högtid, när väggarna mellan världar är nästan borta. Sägs vara en fantastisk tid för seanser och/eller över huvud taget för att få kontakt med kära bortgångna. Ring gärna om du vill ha hjälp att komma i kontakt med någon.

Nu gäller det bara att ha lite tålamod fram till den sista oktober. Vi börjar Halloween firandet den 31 oktober, som är en måndag i år. Det är heller inte fel att fuskstarta lite helgen innan. Är lite som full- eller nymåne – ca 3 dagar före till 3 dagar efter är helt OK. Vi vill ju inte krocka Halloween med vår egen Alla Helgons Dag den 5 november 2022.

Halloween, Häxor Hat, Häxmössa, Läskigt

Med häxors eld och magisk kärlek, från Laura [redan i startgropen]