Drömmar,  Hälsa,  kropp och själ

När har vi häxtimmen…

Någon räknar mellan 3 och 4 på morgonen, andra mellan 4 och 5. Sedan kommer det an på var på jordklotet vi befinner oss förstås. Ibland utnyttjar jag min häxtimme, när slöjan mellan världarna är tunnast, till att meditera, utföra ritualer eller bokar in den helt enkelt som min egen lyxiga spatimme. Jag förbereder absolut allt i tid och njuter fullt ut i en hel timme. Allt för mitt välmående står berett.

Levande ljus och förvärmda handdukar är ett måste. Finns några fler “måsten”, som rosenblad i badvattnet och badolja med ros, lavendel och apelsin. Men viktigast av allt, en handfull Epsomsalt och 2 msk bikarbonat. Den kombinationen är en perfekt detox, som drar ut alla gifter. Huden blir sammetslen efteråt. Sänker dina stressnivåer och balanserar dina pH-värden.

Ta detta heta bad i ca 20 min varje vecka – det gör underverk med dig och din hud. Har du använt eterisk lavendelolja i badet, glöm inte att den oljan är fantastisk att massera in i hårbotten för bättre hårväxt. Som kroppsolja använder jag ordentligt med ekologisk kokosolja som jag blandat med eterisk olja efter humör. Snart blommar maskrosorna och jag ska testa att blanda i olja från maskrosens blomblad. Lägger packat i en liten burk mandelolja ett par veckor och häller sen lite av maskrosoljan i kokosoljan. Maskrosen står för karisma och succé så pröva kan man.

Om du som jag älskar dofter, vill du säkert också använda rökelse. Själv brukar jag under sommaren alltid göra mina egna smudgesticks med just de örter, gräs och blommor som jag tycker om. För doften men också för dess verkan. Har just planterat massor av myskgräs för spådom och klarseende. Passar särskilt bra när slöjan till världarna bortom oss är tunn. Ett annat gräs/ört som passar bra är gråbo, ofta mer känt under engelska namnet mugwort.

En sådan här magisk, medial timme för skönhet och njutning passar jag alltid på att avsluta med en mysig pedikyr. Älskar mjuka fötter och illrött nagellack på tånaglarna – kanske för att händerna ser ut som skrutt i odlingstider. Inte mödan värt, men de blir ompysslade under vintern. Tänk på att vi alltid måste ta vara på oss själva, så kropp och själ mår bra. Då löser sig ofta mycket annat.

Med ljus och kärlek från Laura