Hälsa,  harmoni,  livsstil,  skönhet

När håret blir grått…

Sitter och drar lite lätt i mitt silvergråa hår! Egentligen är jag rätt nöjd ned färgen. Men funderar lite på skillnaden mellan män och kvinnor –  medan en man sägs få “de grå tinningarnas charm”  blir kvinnan “gammal och grå”, i mångas ögon. Måste förstås medge, att många män blir supertjusiga med grått hår och ett ansikte som utstrålar livserfarenhet. Men visst har vi kvinnor också möjligheten att hålla oss snygga. Tror det har mycket med den positiva attityden att göra och naturligtvis också med att träna och äta rätt. Livsstilen över huvud taget, gör mycket för både hälsa och utseende.

Att satsa på yoga och meditation varje dag, bättre en kort stund än inte alls, kan ge mycket i utbyte. Smidighet, styrka, koncentration, lugn och god sömn. Det lönar sig verkligen att testa. Glöm inte att le stort mot dig själv i spegeln, säg “Du är snygg, jag älskar dig”, snart tycker du det verkligen och mår bättre. Skrattrynkor och positiv utstrålning gör dig vacker. Glädjen över livet, humorn, skrattet och de positiva tankarna är som magiska kristaller. En harmonisk människa i balans som strålar livsglädje är alltid attraktiv. Tycka om sig själv är viktigt.

Om du är ung eller äldre bjuder livet på glädje, det kan vara småsaker som inte kostar skjortan. För mig är en skogspromenad härlig, gosa med vovven, läsa en favotitbok och dricka en kopp gott te. Som “silvertroll” har jag naturligtvis också mina små magiska stunder. Tända vackra ljus och härligt doftande rökelse vid meditationen är en favorit. Vi har alla våra favoriter och jag reagerar särskilt positivt på dofter. Skriv en “lyckolista” på små saker som får dig på särskilt gott humör. Ta fram den någon grå dag när du helst vill stanna i sängen. Gå igenom listan med dina glädjebringare och gör något humörhöjande – grubbla inte, för på deppiga dagar löser vi inga problem.

Med ljus och kärlek från Laura