magi,  möjligheter,  Mörker

När trollen vaknar ….

Trollens tid är tiden för spådom. I går morse satt jag och tittade ut i skogen i gryningen och årets första frost täckte det gröna. Termometern visade minus 5, så planerna på ett sista blåbärsplock föll bort. Detta kom tidigare än väntat, för höstdagjämningen kommer först 23.09 och igår skrev vi september 18, 2023. “Väderprofeterna” spår snö redan nästa vecka, iallafall för norra halvan av lander. Brrrrrr. Men frosten på träden gjorde det riktigt trolskt under den stärnklara himlen. Känns nästan som det stod alver, troll och dvärgar bakom vart och varannat träd. Sveriges djupa granskogar har alltid haft en tung melankoli, som får oss att nästan förstå underjordens gudar och väsen

. Idag tisdag, hade vi plusgrader, men regn som gjorde att dropparna hoppade som små stjärnor när de föll ner i vattnet. Magiskt och inte mindre trolskt. Jag tycker mörkret ger alldeles speciella möjligheter till magiskt arbete och ritualer. Kanske för att jag älskar eldmagi och tända levande ljus. Under sommaren har man ju varit extremt försiktig. Jag började dagen med att tända några djupt röda ljus ute vid dammen där jag har regnskydd och bad ärkeängeln Samael, den renande eldens ängel, om hjälp att övervinna det skenbart omöjliga i vår önskan. Utförde besvärjelser för mod, hälsa och vitalitet, samtidigt som jag bad Samael hjälpa de som önskar en kärlek eller skydda en hotad kärlek.

Min rökelse tog jag sedan med till mitt arbetsrum där den fortfarande glöder med mynta, timjan och ingefära. Till rökelsen använder jag de torkade bladen av ingefäran [odlar själv]. Glöd och rök får jag att fungera bäst med tillsatt tallhartz. Har då också bonusen att tall både skyddar och främjar rikedom av alla slag! På en duk med tisdagens röda färg ligger kristaller – granat, jaspis, blodsten och rosenkvarts . runt en kruka med basilika, timjan och naturligtvis mynta. Hoppas dessutom på hjälp av “Gudar, skogsväsen, tomtar och naturligtvis troll” och en natt med månsken och stjärnor.

Önskar en fantastisk tisdagkväll