Drömmar,  kropp och själ,  livsstil,  magi,  ungdom

Naturen som ungdomselixir

Att använda naturen som ungdomens källa är ingen krävande eller dyr metod. I förbindelse med lite magi kan det vara både härligt och roligt.. Just nu på våren och försommaren är tiden dessutom helt perfekt. Alla nyttiga växter är proppfulla med vitaminer, mineraler, antioxidanter och mycket annat som vi behöver som bromskloss för härjande ålderstecken. Du vet – de där grå hårstråna, kråksparkarna runt ögonen [skrattrynkorna!,hehe], de små, små förrädiska rynkorna som dyker upp runt munnen. Händerna är en katastrof efter åratal av trädgårdsarbete och ….. och …..

Blommor får inte fattas på skönhetens altare. Färska, torkade, kanske pressade och sammansatta till vackra motiv. Själen måste också ha sitt. Allt eftersom det mognar och blommar, plockar jag, torkar, lägger in i olja eller vinäger så som det ska vara. Rosor i alla färger och dofter. Mina älsklingsrosor, de gulrosa honungsrosorna har fått massor av små knoppar, så jag är väldigt förväntansfull.

Men man har inte alltid tur – alla mina lavendelplantor har frusit ihjäl i år, trots att de varit lika bra skyddade som annars över vintern. Har planterat nya små lavendelplantor som står skyddade i växthuset fram till midsommar. Jag använder ros och lavendel till mycket. Badolja, massageolja och även några droppar i hudkrämen som jag gör på mandelolja och bivax. Köper du en färdig favoritkräm kan du piffa till den med ett par droppar rosenolja. I krämen för att den är adstringerande och även renande för blodet. Härligt för både hud och själ. Ger en fräsch hy och doften ger magi.

Rosor, torkade rosblomster blad, eterisk rosenolja, färska rosor – du vet ju, rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor. Vackra, härligt doftande! Så under årets “rosperiod” står alltid nyklippta rosor i vaserna. Lavendeln däremot torkas och hamnar i allt mellan doftolja, socker och naturligtvis rökelse. Även i små påsar för badet där lavendeln verkar renande, uppfriskande och väldoftande. I magin beskyddande och ger ett långt liv, alltid hjälpsam om du söker kärleken.

En vackert grön natur med vatten som forsar fram. Nu gäller det att utnyttja allt som bjuds för vår skönhet. Det är inte lite det….. I naturen kan du plocka det mesta du behöver föe din skönhetsvård, både inifrån och utifrån. Att förbättra utseendet ger en bättre självkänsla och bland naturens alla växter kan vi hitta mycket för vår skönhet och hälsa för ett långt liv. Ring gärna om du vill ha tips för något speciellt. D et finns en ört för allt och förbundet med tankens kraft kommer vi långt. Vi blir vad vi tänker och med en positiv tanke, som får oss att le, växer energin.

Med magisk kärlek och härlig natur, hälsar silvertrollet Laura.