magi,  rökelse,  stjärnor

Nu är dammen täck av is….

Vackra lyktor och levande ljus som brinner, leder ner till en favoritplats för spådom och healing. En stor sten mitt i dammen, där jag har ett par stubbar som bord och stol. Det känns väldigt speciellt och jag använder ofta platsen för vattenmagi, speciellt när det känns som om vattnets kraft borde lugnas ner. Att vattnets kraft kan vara stark, känner oftast ni som är födda i ett vattentecken – Kräftan, Skorpionen och naturligtvis Fisken.

Vattentecknen är emotionella och mottagliga för mystik och fantasi, de har en stark intuition som gör dem intresserade av livets dolda sidor. Dessutom är de ofta högkänsliga och har en djup förståelse för andra personers utstrålning. De symboliserar både isens kyla och det livgivande regnet, lugna vatten och skyfall, så det gäller att hänga med. Vattnets dragningskraft kan vara mycket stark, tänk ebb och flod, så vintern kan vara en bra tid att få lugn för våra vattentecken.

Här nere på isen blir det mycket magi med ljus och rökelse under stjärnhimlen på vintern. Särskilt kommande måndag under fullmånen i Tvillingarna, som är ett lufttecken. Luften sägs ju vara vägen mellan inte bara människor och gudar, utan också vägen till andra sidan. I luftens tecken hittar vi förutom Tvillingarna även Vågen och Vattumannen, som alla sägs vara nyfikna, objektiva och sociala. De är samarbetsvilliga och medlande, så med Tvillingarnas hjälp kommer vi in i en tid med kommunikation och förståelse för andras ideér. Med hopp om förståelse för varandra och även för människor i andra delar av världen.

Med många tända ljus, hopp och kärlek…..