änglar,  Eftertanke,  Fullmåne,  stjärnor

Nu tänder vi ljusen…

För de som inte längre finns ibland oss är detta en speciell helg, Alla Helgons Helg.  Brukar tända ett ljus för var och en och be en bön och/eller rikta några ord med hjälp av ärkeängeln Azrael, den så kallade dödsängeln som hjälper själarna hitta rätt vid övergången till andra sidan. “Han som Gud hjälper” eller “Han som hjälper Gud”, båda översättningarna finns.

Jungfru Mary Staty, Alla Helgons Dag

Azrael är inte bara en dödens ängel, utan också den som hjälper de sörjande. Han omger dem med healingenergi och skyddar de sörjande. Han är också den ärkeängel som kan hjälpa dig få kontakt med den som gått över till andevärlden. Ibland dröjer det ett tag innan den som lämnat jordelivet funnit sig tillrätta, så det kan behövas ett par försök innan det lyckas. att få kontakt.

Han är också hoppets, kärlekens och pånyttfödelsens ängel. Därför hjälper han läka och även släppa taget. Han är inte bara nämnd inom kristendomen, utan också inom islam och judendom. Kalla alltid på Azrael när du känner sorg och behöver hjälp. Han hjälper dig.

Ett Ljus, Grav, Kyrkogård, Gravsten Helgen känns som en ljusets och kärlekens fest – första året en närstående har lämnat oss kan vara väldigt tufft, även ett par år till – men allt eftersom tiden går brukar de positiva minnena ta över. Be gärna Azrael om hjälp med helande och positiv, omsorgsfull energi så brukar det gå lättare.

Själv brukar jag alltid läsa i min fars dagböcker, som han lämnade till mig, just under den här helgen. Om du har en särskild minnessak, lägg den bredvid ljuset du tänder och sänd dina böner till den du saknar. Så kan du sända dina frågor och meddelanden och ofta kommer ett tecken att din hälsning tagits emot. Som en fladdrande ljuslåga i det stilla rummet, en liten fågel utanför fönstret eller något annat, kanske en bekant doft. Du kommer att känna när det är rätt.

Ljus, Alla Helgons Dag, Gammal, Antik

Med tända ljus och mycket kärlek från Laura