Blog,  Drömmar,  magi,  möjligheter

Ny energi,

det är verkligen något vi kan behöva nu i höstmörkret. När dagarna blir kortare och mörkret riktigt tränger sig på, känns det ibland som om tiden inte räcker till. Snart kommer tidsomställningen igen och gör det ännu värre. Vi ställer klockan 1 timme tillbaka. “Fall back, spring forward” {hösten tillbaka, våren framåt} säger amerikanarna – men det känns som det låter, “faller” tillbaka. Nu behöver vi samla ny positiv energi överallt där vi kan! Fånga in våra drömmar, ta hjälp av magi och lysa upp i mörkret. Alla möjligheter ska utnyttjas.

I skogsområdet där jag bor finns ingen gatubelysning, så man är glad, när man på långt håll ser belysningen i ett av våra få grannars hus. Det är vackert och ger en känsla av gemenskap. Annars vänjer sig ögonen vid mörkret. När jag flyttade hit var det som att gå ut i en mörk säck. Nu ser jag bra, även utan månsken eller grannens ljus i fönstret.

Brukar alltid gå en skogspromenad med min energiska vovve vid halv 4- tiden på morgonen, även höst och vinter. Härligt att andas den friska luften och kolla lite på viltlivet som är aktivt den tiden på morgonen. Jag har alltid varit en “early bird”, väldigt morgonpigg. Innan snön kommer måste jag, trots uggleblick, medge att jag använder en pannlampa. Den här promenaden är viktig före yogapass och frukost. Helt magisk – jag har känslan att gå bland sagoväsen. Alla vingslag, skuggor och djurläten får det att verka som en tur genom sagoskog!

Efter promenaden är yogapasset det viktigaste, för att få en bra start på dagen. Börjar passande nog med den så kallade solhälsningen och lägger ibland till “de fem tibetanerna”, när jag behöver lite extra energi. Gläntar på dörren till det yogiska mysteriet – det som leder mig {förhoppningsvis} till en mer fulländad version av mig själv en dag. Yogan förändrar. Den balanserar kroppen, håller vävnader elastiska och rensar bort gifter från våra inre organ. Kroppen blir levande, men den verkliga magin, det egentliga mysteriet är att yogan kan föra oss till djup harmoni. Yoga är varken filosofi eller religion. Yoga är ett sätt att balansera “kaos” i huvudet och få en mental, själslig och fysisk harmoni. Den lär oss att leva förnöjsamt och harmoniskt, även när livets vindar stormar. Den består av åtta grenar, där en leder till en annan. När du utövar yoga känner du dig inte bara yngre och friskare, utan också mer avslappnad, nöjd och glad. Sätt igång, om du inte redan har börjat.

När jag sitter vid telefonen på natten eller tidig morgon, brukar jag tända några levande ljus istället för belysningen. Mycket mysigare och kristallerna som ligger på skrivbordet får verkligen ett helt magiskt sken. Ljus i olika färger, liksom torkade örter och oljor för olika önskningar står färdiga, ifall du som ringer har en speciell önskan. Senaste tiden har önskan om kärleken varit många, så jag har fyllt på med lavendel och rosblad. Har just du speciella önskningar på örter eller rökelse för din önskan, så har jag det mesta inom räckhåll. Säg gärna till när du ringer.

Med ljus och massor av kärlek från LAURA