Blog,  Hälsa,  livsstil

Nystart…. igen!

De flesta av oss är inte mer än människor, så det händer då och då att vi inte följer våra egna planer, utan ger upp när vi stöter på lite motstånd. Eller vi har helt enkelt ingen lust. Jag själv tillhör dessa människor som ofta har storartade planer – men tröttnar rätt lätt, eller planen löper ut i sanden. Det kommer liksom saker i vägen hela tiden.

Så plötsligt vaknar mitt jäklar anamma igen och jag börjar om. Det blir varje gång en ny “kick off” med löpning, superhälsosam “grön” mat och positivt tänkande. Och naturligtvis allt med hjälp av lite magi och ritualer.

På sista tiden har jag blivit mer och mer uppmärksam på min hälsa. Läst massor om nyttoväxter från naturen, hur de hjälper både kropp, själ och även skönhet. Jag sökte på växters magi, men fick samtidigt upp massor av hälsofördelar hos en del växter.Till exempel granatäpplet, ska vara rena miraklet för huden. Både när man äter det och utvärtes om man blandar saften med 2 tredjedelar vatten och använder det som ansiktsvatten. Håller sig ca 5 dagar i kylskåpet. Just om granatäpplet läste jag att det har ett hårt skal som omsluter en värld av rikedom. Den är en symbol inom mytologi, trosuppfattningar och religioner. Exempelvis såg romarna frukten som en symbol för kärlek och de kristna såg den som en symbol för Guds välsignelse. I gamla Grekland symboliserade granatäpplet odödlighet. Den sägs skydda mot onda önskningar. För min del så hoppas jag på mirakel för huden. Men inte bara det… Granatäpplet renar kroppen och hjälper skadade organ att återhämta sig. Det är febernedsättande och anti-allergiskt. Sägs stimulera hjärtaktivitet och skyddar luftvägarna. Ska också vara bra mot huvudvärk.

Tomater är också rena skönhets- och hälsobomber. Inifrån och till ansiktsvård. De har massor av allt nyttigt, lykopen, lutein, antioxidanter, e-vitamin och betakaroten. Folsyra håller kroppen i balans och lykopenet blir till och med bättre efter uppvärmning. Lykopenet är också det som motverkar rynkor och åldrande i huden. Tryck ut lite av tomatsaften på en fuktig bomullstus och dutta under ögonen. Det verkar mot påsar, men var försiktig för allergi – testa gärna på armen först. Det ska till och med minska riskerna för några sorters cancer, som till exempel lung- eller tarmcancer. Lykopenet i tomaterna bekämpar de fria radikalerna i kroppen och motverkar på så vis stress. Visst är detta magiskt.

Det stämmer rätt bra, det här med att ett äpple om dagen, “håller doktorn borta”. Men inte nog med hälsoeffekten hos det kära äpplet, det symboliserar också fred och harmoni i hemmet. I feng shui anses de röda äpplena vara de bästa symbolerna. Men tillbaka till det hälsosamma – denna magiska frukt innehåller massor av bioaktiva ämnen som kallas fytonutrienter, mättande fibrer och näring. Spårämnen som mangan och molybden. Äpplet avgiftar hela din kropp. Kasta inte skalet för det innehåller rikligt med flavonoider, C-vitamin, kalium och pektin. Lite lika som feng shui – de med rött skal är bäst.

Fytonutrienterna i äpplet gör att det associeras med hjärnhälsa och äpplet är lika effektivt som medicin eftersom det främjar hjärnan att styra minnet. Det finns ett ämne i äpplet som heter quercetin som finns just i äpplet och som sänker risken för dödlig utgång efter sjukdomar som cancer, hjärtsjukdom och diabetes typ 2. Har beslutat mig för 3 äpplen om dagen. hoppas du hänger dig med och gör damma sak! Visst är äpplet ett litet mirakel. Nu hoppas jag, att jag med hjälp av detta lilla mirakel inte bara fortsätter min nystart – utan lyckas lägga till nya delar och inte ge upp.

Härliga sensommarhälsningar från ditt medium LAURA