änglar,  Drömmar,  harmoni

Orange tankar…

Jo du, här ska det inte vara rosenröda drömmar. Du visste väl att orange står för självförtroendet och vår identitet. Att våga vara oss själva och visa vem vi är. Balansen mellan det fysiska och mentala. Vårt mående och vår andlighet. Man säger att orange gör dig varm i hjärtat och positiv i sinnet.

En väninna förklarade, att just orange för henne innehåller kärlekens röda färg, den rosa vänskapen och den gula sprudlande glädjen. Och visst finns det samband mellan färger och hur vi mår. Det har till och med studerats och bekräftats, att olika färger påverkar vårt humör olika.

Orange är väl en av de färger som huvudsakligen ger positiva känslor. Vi blir aktiva, energiska, karismatiska och får mycket uppmärksamhet. Fram till början av 1600-talet var färgen brandgul – med mycket av eldens hetta. Själv brukar jag be Samael, den renande eldens ärkeängel, om hjälp vid ritualer när jag använder orange färg. Om med eld, levande ljus, örter, kryddor eller blommor.

Det vackraste är i solnedgången, när hela landskap färgas orange. Till och med molnen kan ligga som små orange bomullstussar uppe på himlavalvet och sädesfälten blir orange drömmar. I alla fall jag, blir alltid positiv och riktigt skönt lugn inombords när jag tittar ut över naturens bilder i aftonsolen. Eller senare månens sken – passa på den 13 juli, när vi har en fullmåne, som också är supermåne.

Det blir ju snart mörkare på kvällarna och då lyser orange blommor och fjärilar upp skymningen. Vackert som en dröm och får oss att bli varma inombords. Vi känner någon form av glädje och spontanitet-

Med ljus, kärlek och en orange ros från silvertrollet Laura