magi,  örter,  rökelse,  spådom

Örternas magiska rök

Sitter just nu och sorterar mitt förråd av torkade örter. Kollar vad jag använt, vad jag måste plantera nytt nu under den växande halvmånen, vad som varit efterfrågat och vad jag behöver helt nytt. Rosor och lavendel kommer jag att behöva hur mycket som helst av. Härliga dofter till hjälp för att spådomen ska bli sanningsenlig och perfekt. Gärna med hjälp av lite torkad basilika och myskgräs. Frågan om kärleken är alltid återkommande, dag efter dag.

Röken eller egentligen doften den tar fram från örterna kan nästan försätta oss i en annan och bättre värld, i alla fall i en förväntansfull stämning. För klart tänkande blandar jag gärna citronmeliss, salvia och rosmarin – bra för stressiga situationer. De ökar mentala krafter och förbättrar både minne och koncentration. Dessa tre verkar också renande mot negativa energier, något som alltid är bra.

Vid medialt arbete använder jag gärna gråbo som stärker siarkraften, healing och astral projektion. Naturligtvis ska myskgräs också vara med på ett hörn. Redan under hedendomen användes den som rökelse vid trolldom.. Den brukar också användas vid husrensningar för att få bort negativa energier.

Doften av en ros är den ultimata kärleksörten för alla slags kärlek. Rökelse med ros används vid besvärjelser för attraktionskraft i relationer, men också för pengar och healing. Ros är aldrig fel. En vit ros döljer en hemlighet och kanske speciellt en hemlig kärlek medan den gula ska skydda mot svartsjuka. Där är det väldigt personligt vad man känner vid de olika färgerna och dofterna.

Rökelse hör för mig ihop med ritualer och magi. Jag har nu några gånger fått frågan vad för rökelse jag skulle använda vid bön om fred. Det blir en blandning av ros och lavendel, vit salvia och en liten olivkvist för försoning. Myrra ska till exempel vara bra för besvärjelser mot fördomar och krig. Det bästa är att pröva sig fram. Vi reagerar alla lite olika på kombinationer av doft och känsla. Ett vitt ljus skulle jag i alla fall alltid tända vid bön om fred och förståelse.

Med kärlek och rökelse från silvertrollet Laura