Eftertanke,  magi,  skogstroll,  skönhet

Ovän med spegeln…..

Den där tråkiga tanten som spegeln visar varje morgon kan omöjligt vara jag. Mörkret döljer i alla fall ett par rynkor och jag känner mig rätt snygg – tills jag tänder ljuset. Har ju redan berättat, två nyårsaftnar i rad nu, att under det nya året blir det magi för skönheten. Men framåt mitten av februari brukar jag “slappna av” – säger att löpningen får vänta tills det är snöfritt. Har blivit riktigt bra på att hitta ursäkter för att inte göra det jag borde. För inte är det lätt att förvandla ett skogstroll till en änglalik skönhet. Får nog rikta in mig på något mittemellan.

Löpningen blir nu iallafall avklarad, eftersom jag fick en motionscykel i födelsedagspresent av goda vänner. Äldre blir man ju också. Funderar fortfarande på om det var kärleksfullt eller om det inte låg lite “elakhet” bakom. Vilket som är det ju hälsosamt och jag har ju tjatat om mitt nya, ännu hälsosammare liv. Min morgonmeditation och -yoga gör jag ju flitigt i många, många år nu. Verkligen en bra vana. För kroppen, själen och mot åldersnojan.

Får nog ta och sluta fred med spegeln och göra det jag alltid råder några av mina kunder. Le stort mot mig själv och säga högt “Du är snygg och helt OK”, Till slut tror man på det. Det är själva leendet som är viktigt. Man kan le för sig själv ett par gånger om dagen, så verkar det inifrån.

Med ljus och kärlek från Laura