Sierska,  själ,  skönhet

Plocka magiska örter och växter i sommarnatten…

Såhär runt midsommar är det bra att starta tidigt med plockandet. Jag brukar gå runt och kolla växtligheten varje dag. De flesta växter har mest kraft tiden före midsommar, så tiden är jobbig – man vill ju plocka när plantan är bäst, speciellt för healing och örta-teer. Likaså för magi och ritualer – ju mer kraft desto bättre.

Örter, om odlade eller vilda, ger liv åt hälsa, matlagning och inte minst magin i våra liv. Färska örter ger oss sommarkänsla med både doft och smak. Nyskördade lyfter de maten till högre nivåer med alla sina nyttigheter och våra sinnen genom sina magiska egenskaper. Så här i början av sommaren känns det verkligen som om livet öppnar upp nya rum av glädje. Återkommer i senare inlägg om olika örter, allt eftersom de  blivit torkade. inlagda i oljor eller annat. Just nu är samlandet det viktigaste.

Även en sierskas själ behöver örternas skönhet, doft och energier för sin magi så här på försommaren. Det är ju bara att ta för sig, så dt blir ett par långpromenader med örtsamlande varje dag – i gryningen, vid skymning och midnatt. Finns till och med ett par växter som ska plockas vid vissa klockslag, som till exempel renfanan – men det dröjer tack och lov. Bladen plockas från denna sk odödlighetens ört redan i juni-juli, medan blommorna anses klara augusti – september beroende på växtzon. Låt örten stå torkad i en vas mot åldrande, förfall och död. Tank på att den är giftig, så använd inte i te eller för annat invärtes bruk, även om det föreslås ibland. Själv använder jag den i små torkade buketter som malmedel – PERFEKT, inte en insekt dyker upp i mina garderober.

Med örtmagi och nattliga ritualer