Önskningar,  örter,  Sol

Ringblommor för hälsa och glädje

Nu börjar ringblommorna lysa upp rabatterna i växthuset. Utomhus är de på väg men blommorna dröjer än. De magiska egenskaperna hos ringblomman är många. Det sägs att den bevarar ungdomen, så hos mig har den en hedersplats. Redan de gamla egypterna använde den för att skjuta upp åldrandet. Blomman används i ritualer för varaktig kärlek, sympati, hälsa och långt liv. Även för rikedom och överflöd där den sätter fart på inströmmandet. Energiern kommer med kraft från solguden Apollo.

Jag torkar blombladen ett par dagar i solen och lägger dem sen i en eko vegetabilisk olja och låter glasburken stå ljust i fönstret ett par veckor. Blombladen ska vara helt täckta av oljan och man bör röra om då och då, lägg på locket löst. Sedan silar du av och häller i en ren flaska. Jag brukar använda blombladen som är kvar som ansiktsskrubb, blandade med havregryn.

En ringblommesalva med extrakt av blombladen, blandat i ekologiskt bivax, kan göra under vid solbränna och eksem. Denna fantastiska blomma, som är så bra för huden, kan användas från babytiden och hela livet, inte bara för huden. Även som te för besvärlig mage gör den nytta – då kan man använda både blomman och bladen. Teet verkar också lugnande och lätt smärtstillande. Detta är bara ett axplock från ringblommans alla användningsmöjligheter.

Med ljus och kärlek från Laura