Blog,  Önskningar,  rökelse

Ritualer i sommartid

Under sommaren blir det inte så många eldritualer, särskilt inte en så het sommar som denna pga brandrisken. Utomhus är det försiktighet som gäller, även med levande ljus.  Det blir därför mycket ritualer med rökelse och annan örtmagi. De levande ljusen spar jag för inomhus bruk. Idag är en regnig söndag men jag är inomhus och på fönsterbrädan brinner 3 guldfärgade och 3 orange ljus, 3 i samma färg på var sin sida i fönstret.

Mellan ljusen står, på var sida, små skålar för rökelse. De två skålarna mellan de guldfärgade ljusen är fyllda med en rökelseblandning av tallharts, rosenknoppar, lagerblad och basilika, Här finns  skydd, rikedom, framgång och evig kärlek.  I behållarna mellan de orange ljusen finns en blandning av maskros/de gula blombladen, rivet apelsinskal, en nypa saffran och lite kanel. Dessa för glädje, karisma, succe och passion i det du gör, plus också här tallhartsen som låter allt brännas långsamt och jämnt. Sägs också ge förmögenhet och skydd.

När du manifesterar dina önskningar framför de brinnande ljusen – var positiv! Säg det du önskar som om det redan vore och slösa ingen tid att tänka på något du inte vill ha. Se det, känn det, ta in dofterna som bränns. Om det är verklighet i din hjärna kan det bli verklighet i den fysiska världen. Det sägs att om man önskar något tillräckligt mycket kan det bli så.

Med önskan om kärlek och lycka, från silvertrollet…. plus annat du önskar!