Önskningar,  spådom,  tecken

Runor för vägledning och förutsägelse

En enda runa kan ge ge en ögonblicksbild av din situation och passar som morgonritual eller som ledstjärna för din meditation. Vanligt är också läsningar med 4 eller också 5 runor, väl lite beroende på om du vill ha vägledning eller en fråga besvarad.

När jag arbetar med runorna känns deras egna energier riktigt intensivt. Olika för varje runa. Jag brukade tidigare använda runorna för livsväg och arbete, men har alltmer börjat använda dem även för kärleken. Det är väl gudinnan Freja som “spökar”, hon var ju väldigt förbunden just med runorna och använde dem för både förutsägelser och magiska ritualer. Magiska tecken för gammal visdom.

Freja är en mäktig gudinnegestalt med många ansikten. Hon står för kärlek, men även makt och till och med krig. Ibland kallades hon en solens och eldens gudinna, efter det flammande eld-sol-smycket, Brisingamen, som hon bar om sin hals. Freja var förebilden, som gav styrka åt kvinnorna i förkristen tid. Så nog har Freja mycket med kärleken att göra. Kärlek, fertilitet, sexualitet och kraft. Det sägs att man med runornas hjälp både kan framkalla kärlek och upfylla önskningar – genom att rista in runor på sin trollstav och använda den vid ritualer om kärlek. Försöka duger.

Med ljus och kärlek från Laura