Eftertanke,  själ,  tecken

Runornas magiska betydelse

Runor är inte bara för spådom, de är i sig själva magi men används för spådom, även om det inte är det primära. Det primära är just magin – försöken att påverka det som händer i verkligheten – att manifestera energier för vår önskan. Med runor skapar vi balans och hälsa i större sammanhang, på både jorden och i universum –  dvs i hela kosmos arbetar för oss. Jag använder nog mina runor mer ofta vid magiska ritualer än vid divination/spådom.

Viktig vid magin är att hitta rätt plats och där har jag mina speciella ställen. Rätt tid på rätt plats och med rätt intention är viktig när vi manifesterar eller utför ritualer. Bäst är om man får någon typ av tecken, som vi förbinder med det vi vill manifestera, ett djur som plötsligt dyker upp, en händelse som påminner oss om vår önskan eller en snabb impuls. En magisk impuls ger mer energi än en from önskan och just runorna kan ge oss öppningen till det kosmiska flödets portaler. Vi kan få den rätta attityden genom en runläggning innan vi utför vår magi.

Låter det komplicerat? Det är tvärtom rätt självklart att den bästa tiden för magi är när vi är helt koncentrerade på vår önskan. När vi känner, vet och tror på, att så blir det, då är tiden riktig och det går lätt. Riskera aldrig att manifestera något när du tvivlar – dina negativa känslor tar då över resultatet. Jag brukar lägga en runcirkel enligt sejdande tradition med tre runor och meditera/manifestera, för att få magi i min önskan. Därefter översätter jag runornas svar på min önskan – då tänder jag också ett ljus, för runcirkeln ger även energi och helande. Magi!

Med tända ljus och runors magi….