balans,  Eftertanke,  höst

Sensommar, höst och sedan vinter

Eftertankens tid är nu. Det är rätt lustigt med livet…. Årstiderna är som vårt åldrande tycks det. Våren är allt från födelse, barndom, skola och uppväxt fram till avslutade studier, sedan försommaren med jobbsökande – kanske hitta rätt livspartner. När sommaren kommer är vi mitt i livet om med barn och familjeliv eller så är vi på stegen i karriären, knappt så vi hinner åka på semester. Vi är på vår plats i livet, förhoppningsvis. Men fortfarande med tid att rätta till eventuella misstag. Nu drar det ihop sig, för att få tid att verkligen ta vara på allt det vi har och hitta balansen.

Så kommer sensommaren, den så kallade ljuva medelåldern när alla stenar förhoppningsvis fallit på plats och vi får njuta av livet. Skörda det vi sått under livets gång, ungefär som lantbrukets skördar – har vi skött om våra “odlingar” finns mycket att skörda. Bra utbildning ger bra jobb, engagera sig för arbetet brukar ge bra ekonomi, vårda kärleken ett bra familjeliv osv. Nu känske vi kan ägna oss åt vår hobby och våra intressen än mer. Är väl själv någonstans mellan sensommar och höst – lyckan att få arbeta med inte en utan två av mina största intressen fyller mig med glädje.

NR.1 är naturligtvis att få verka som medium, häxa, sierska, shaman eller vad man nu ska kalla sig. Jag följer mit gamla nordiska arv från värmländska skogar och lappländska samebyar – det som jag fått genom far- och morföräldrar. Lite kompletterat med visdom från andra länder dit jag rest. Där kommer nr.2 in i bilden. Intresse nr.2 var alltid mitt jobb som översättare, något som förde mig till många länder med intressanta kulturarv. Kan nog säga att jag är lyckligt lottad, för intresse/jobb nr.2  kan jag nu också utöva online. Utvecklingen har öppnat gränser. Nu väntar jag på en lång höst med härliga upplevelser. Återkommer med mina förväntningar på höst och vinter.

Med sensommarhälsningar, mycket ljus och kärlek!