balans,  Eftertanke,  möjligheter

Shakti – chakrans energier

Shakti sägs vara de energier eller den heliga livskraft som bor i oss alla. Hon vilar som en orm vid ryggslutet och reser sig längs ryggraden likt en spiral genom alla chakran, medan hon byter mellan de 7 arketyper vi har inom oss. Skriver hon eftersom shakti representerar vår kvinnliga sida, oberoende från kön. Arketyperna representerar helt olika områden inom oss.

Om vi börjar längst ner vid rotchakrat är det Jordemor som är omtänksam och tycker om att ge stöd och uppmuntran. Hon är väl jordad och praktiskt begåvad, skyddar andra med en lejoninnas kraft. När vi kommer vidare till navelchakrat möter vi Häxan. En jordens väktare som reser genom skuggorna för att hitta ljuset. Hon är ett med det naturliga kretsloppet och använder jordens alla element för att skapa magi. Sedan går det vidare till solarplexuschakrat Den vilda kvinnan, som är här för att påminna oss om saker som behöver ändras. Hon vill skipa rättvisa och slåss för det.

I hjärtchakrat kommer vi till Helaren, som ser det positiva i allt och aldrig dömer. Hon är empatisk och älskar villkorslöst. I halschakrat möter vi Konstnären, som vill sprida sin visdom och sina tankar till världen. Hon vill att vi lyssnar. I pannchakrat sedan, möter vi Siaren, som bygger broar mellan den synliga och osynliga världen. Hon färdas gärna genom mörkret, är klarsynt, medial och högkänslig. I kronchakrat möter vi till sist Översteprästinnan, som är en brygga mellan världar och stöder det gudomliga. Hon är en ljusledare och utför ritualer för att solen ska gå upp. Hon ger världen skönhet och harmoni.

Med ljus och kärlek!