balans,  spådom,  Tarotkort

Silvertroll med framtidsplaner…..

Korten ligger framför mig, väl blandade, kuperade och utlagda för en läggning om framtiden. Har extra frågat pendeln om jag kommer att få ett bra svar, men pendeln hade svårt att bestämma sig innan den långt om länge stannade på ett långt jaaaa. Idag är gudinnan Frejas [favoritgudinnans] dag, fredagen, som hon fått ge sitt namn till. En kärlekens och passionens, men även stridens dag – hon var ju inte bara kärlekens gudinna utan även krigskonstens och sejdkonstens gudinna. Föreställer mig mycket list hos henne när hon rusar fram över himlavalvet med sin vagn – dragen av två svarta jättekatter.

Planeten som styr är Venus, som i morgon går i retrograd fram till den 3 september, så det gäller att vara lite mer uppmärksam på kärleksfronten. Kanske därför som pendeln tvekade lite, men det är nog rätt bra att ha några eftertänksamma perioder ibland. Venus är dessutom bara i retrograd var artonde månad och då i ca 40 dagar. Så snart är allt som vanligt igen. Men kort nr 4 i luft sa, att det behövs mer tid innan man tar beslut.

Alla kort jag drog manar till eftertanke i livet, även försiktighet på det ekonomiska planet. Merkurius som har stort inflytande på ekonomin går nu i sin vanliga lunk och går inte i retrograd förrän i augusti, närmare bestämt 2 augusti till 15 september och sen är bara en gång kvar av de fyra gånger om året när vår “pengaplanet” står still. Rent optiskt ser det ut som om han går baklänges, dvs i retrograd. Så det är lugnt iallafall vad gäller planeternas plats på himlavalvet. Sista kortet, som var nr 20 ur den stora Arkanan var Förnyelsen med ärkeängeln Jeremiel, som förutsäger att det är dags att gå i en ny riktning, eller åtminstone granska noga och utvärdera det vi gör. Låter klokt tycker jag.

Med önskningar om en fortsatt härlig sommar!