Blog,  Hälsa,  livsstil,  Tarotkort

Skäm bort dig!

Mår du sådär riktigt bra själv, då brukar också allt annat lyckas. Dörrar som varit stängda öppnas. När jag själv haft en tuff period försöker jag att skämma bort mig så gott jag kan. Gör saker jag verkligen gillar, spa, bastu, frisör, manikyr och pedikyr. Går på bikramyoga – älskar värmen och mediterar lite mer än vanligt. Skogspromenaderna med vofsingen blir längre och bokhögen på nattduksbordet växer. Är nu inne i en Camilla Läckberg fas. Fantastiskt hur den kvinnan skriver. Jag äter mina favoriträtter {mat måste vara en belöning} och mitt favoritgodis – choklad i alla dess former. Syndigt gott! NJUTNING skrivs med stora bokstäver. Jag mår bra och det mesta lyckas……

Tidigt på morgonen blir det kaffe på sängen. Förberett i termos visserligen, men ändå! Till det chokladbakelser eller chokladfondant med varm, rinnig kärna, gärna toppade med fint flingsalt, och kanske chokladtryffel med hallonsmak. Inte med salt utan med nymalen rosépeppar. En njutning. Snart börjar också citrussäsongen så det går att njuta av apelsin, blodapelsin, grape, clementin och mandarin. Alla fantastiskt goda serverade som filéer tillsammans med färskostkräm eller en mjuk, god getost. Här kommer också flingsaltet fram igen.

Årstiden september, oktober är också en fantastisk tid för min absoluta favorit kronärtskockan, som nu är möjlig att få från södra Sverige. Annars finns det jättefina importerade från Frankrike. Äter dem helst kokta och doppade i smör med lite gott flingsalt. Ni vet att sitta och långsamt dra av blad för blad, doppa i smöret och äta sig fram till den härliga botten. Wow. En annan favorit är fyllda vinblad – långkornigt ris och hackade, fasta små karljohan svampar i fyllningen. Mycket persilja, vitlök, lök, salt, vitpeppar och rivet citronskal kommer också med i fyllningen. Ett par kvistar timjan och sedan libbsticka för att få en fantastisk buljong. Glöm inte att rulla hårt och lägg en tallrik med tyngd över. Jag brukar även täcka botten på kastrullen med vinblad, häller över libbsticke-buljongen så det täcker och låter sjuda ca 45 minuter. Det kan puttra när jag är ute med hunden, ställer en timer på 45 minuter.

Efter en halvtimme med en favoritbok kan dagen börja med en lång skogspromenad. Vovven som redan varit ute i trädgården väntar snällt medan jag ställer grytan med vindolmar på spisen. Men tro nu inte att det alltid är såhär. Jag är nog ofta lika stressad som de flesta andra, men jag har lärt mig att dra i nödbromsen i tid. Märker jag att jag börjar må risigt brukar jag försöka lägga in en sån här riktig feel-good vecka. Tro mig, det hjälper. Bäst är om du “komponerar” din feel good vecka själv med saker just DU mår bra av.

Detta är väl typ vad kort nr 9 i bägare/tatotkortleken säger. Tyck om dig själv. Gör saker du mår bra av. Budskapet lyder – Jag älskar mig själv! Så ska det bli. Siffran visar på glädje och harmoni. Elementet på känslomässig trygghet. Det här kortet visar att du ska sätta dig själv i första rummet. Du har många möjligheter till välmående som du kan skapa själv.

Med de härligaste hälsningar, ljus och kärlek från silvertrollet Laura