änglar,  Drömmar,  Fullmåne

Skönhet och spegelmagi

Spegel, spegel på väggen säg…. Ja, inte vill jag veta om jag är vacker, men lite om framtiden är jag ute efter. Har en stor, gammal spegel som brukar vara ärlig. Det sägs ju att speglar är ingångar till andra världar, kontakt med andeväsen. Magi genom speglar har tidigare ofta använts för att utlösa förbannelser, men idag mer för positiv spådom och ritualer. Kanske har man märkt, att det vi sänder ut kan slå tillbaka, så att vi får svart magi x3 mot oss själva. Vi brukar kalla det Karma. Jag kallar det rättvisa från Universum.

Har du en spegel som du vill använda för ritualer, är det precis rätt tid att låta den laddas i morgon i fullmånens sken. Du kan anända den för olika ritualer, böner och manifestationer liksom för spådom. Med en spegel kan du både sända och dra till dig energier. De är bra för månskensmagi eftersom de är förknippade med både måne och vatten. Mest använder man en rund spegel, men jag föredrar en lite större rektangulär. Ibland ska du kunna se dig själv i spegeln, eller oftast reflektera en ljuslåga. Många använder en ställning för att få den att stå rätt, men inomhus ställer jag den mot en vägg – utomhus mot ett träd.

Invig spegeln nattetid och rena den då med månvatten. Sedan kan du använda spegeln precis som en kristallkula, gärna i skymning eller gryning. Och använd gärna en gammal spegel, då får du bättre reflexer än med dagens moderna. På tal om skönhet, hehe, så älskar jag att se mig i en riktigt gammal spegel – bara upplyst av levande ljus, det gör vem som helst vacker och framkallar ett lyckligt leende! Framtiden lär du dig så sakta se genom bilder, färger och skuggor i spegeln.

Med ljus och kärlek från Laura