Hälsa,  harmoni,  höst

Skönhetens magiska ritualer

Åren går och vi behöver “offra” allt mer på skönhetens magiska altare. Lite mer tid tar det att få känna sig ung, naja yngre, vacker, fit och superfräsch, det måste man medge. Framemot hösten tänker man nog dessutom lite mer på det än annars. När löven blir gula och faller ner mot marken, då händer det att man, iallafall jag, kastar en extra snabb blick i spegeln. Lite vemodigt känns det, att lägga ännu en sommar bakom sig i kalendern.

Vad känns då bättre än lite skönhetsmagi!? Jag brukar börja med att tända levande ljus. 8 stycken som lyckotalet 8 – för glädje, harmoni, god ekonomi, skönhet, hälsa och ett långt liv. Har till och med en vackert snidad, stor trä-8 hängande ovanför skrivbordet. Jag brukar täcka upp med ljus i många färger, kärlekens och rikedomens gröna färg, rött för att uppnå det skenbart omöjliga, lila/indigo för tredje ögat, tur, magi och andlighet, silver för pengar och hjälp av månens kraft – brukar också strö några naturliga, vita pärlor runt silverljuset för att stärka just skönhet och karisma. Detta med silver occh vitt blir lite extra, just på måndagar, äkeängeln Haniels dag.

Idag är måndag, fjärde dagen efter superfullmånen, månkraften är fortfarande stark och vädret verkar bättre än det varit senaste tiden. Med ösregn och mygginvasion, myggor som ett riktigt anföll. Måndag är som sagt ärkeängeln och mångudinnan Haniels dag, så kvällen ägnar sig fantastiskt för all mån-, stjärn-, och nattmagi. En månens gudinna måste ju också värna om skönheten så intuitionen är på topp. Något gott har mygginvasionen också fört med sig för mig – här hemma doftar det himmelskt av lavendel och citrus. På terassen och i alla rum doftar rökelse och doftljus i mängder med just lavendel och citrus – det värsta myggen vet = myggfritt. Dessutom använder jag både lavendel och citrus till skönhetsmagi. Närmare om det en annan gång!

Med ljusmagi och kärlek!