Hälsa,  harmoni,  livsstil

Skönhetens magiska tempel

En plats för både skönhet och magi är mitt badrum. En oas för kropp och själ där jag hämtar både avkoppling och kraft – lite beroende på mitt humör. Mitt tempel för sinnesro. Där finns mängder av gröna favoritväxter, levande ljus och rökelse. Jag är svag för härliga dofter, så ett par aromalampor får också plats. Njutning höjer livskvaliten med flera grader. Magi! Glöm heller inte stilla musik i badrummet. Varma handdukar och badlakan är ett måste.

Naturligtvis finns också doftande oljor och badbollar. Går att hitta helt fantastiska recept på internet, hur man själv kan göra badbollar. Likaså finns tips om skrubb med örter. En av mina favoriter är med rosa grovt himalayasalt – torkade rosenknoppar och mynta smulas ner i saltet tillsammans med en msk bikarbonat. Skrubba ordentligt. Lägg också på en speciell ansiktsmask, inte skrubben, som får verka i minst 20 minuter innan du sköljer av. Samtidigt blir det hårpackning med rosmarinolja. Använd gärna tiden i badkaret för meditation och be gärna ärkeängeln Jofiel, skönhetens ängel, att vara med dig. Hon hjälper dig med skönheten och lär dig njuta av allt det vackra, fina i världen. Du kommer att märka henne – hon kommer alltid snabbt, som en frisk fläkt

Smörj efter badet in huden med eko kokosolja, där du droppat ner ett par droppar eterisk rosenolja eller annan favoritolja. Ansiktet återigen med specialcreme för hudtypen. Håret tvättas ur noga två ggr efter oljan och får sen självtorka. Som avslut brukar det bli några lugna yogaövningar, mer för att stretcha musklerna som är mjuka efter badet. Tacka gärna ärkeängeln Jofiel för hjälpen och be henne fortsätta hålla sin skyddande hand över din skönhet.

Med ljus och kärlek från Laura