Drömmar,  kropp och själ,  livsstil,  skönhet

Skönhetens pris….

Gäller det ens egen skönhet, så har den alltid ett pris i form av träning, rätt mat och och rätt livsstil = positiv inställning till livet. Välmåendet och strålglansen är något vi måste jobba för. Och visst lönar det sig. Självsäkerheten och känslan av trygghet när vi har hittat vår stil och vår egen stig genom livet är värd mycket.

En naturligt vacker kvinna eller man för den delen, brukar investera i allt mellan tid, ansträngning, produkter och magi i någon form. Nu menar jag “magi” i form av att göra något, som jag tycker väldigt mycket om. Vi måste alla hitta just det där som ger oss känslan av inre ro, njutning, koncentration och samtidigt avslappning. Det är olika för de flesta av oss. Gym, yoga, film, feel-good bok……..

Själv hade jag turen att hitta min livlina redan i barndomen. Jag började rida redan tidigt. Min far sa alltid, att man aldrig tar med sig bekymmer upp på hästryggen och han hade så rätt. I början kom väl lyckokänslan av att lyckas klamra sig kvar där uppe, hehe. Senare av samspelet och känslan att kunna galoppera över gröna ängar. Ännu något år och det var tävlingarna tillsammans med hästen. Även om meditation och yoga ger mig otroligt mycket, så är det ridturen som räddar mig när jag “kör fast”.

En människas ansikte kan vara vackert i vilken ålder som helst. Så spa och bastu/sauna i olika former, för både kropp och själ, kommer högt upp på listan. Var i 18-års åldern när jag fick en yogalärare 80+, hon var vacker och vältränad [gav ungdomsfixerade mig då en riktig chock] och fick mig att värdesätta träning och hälsosam mat. Det lönar sig att investera i sig själv, tycker vi om oss själva, då gör andra det också.

En vacker ros kan förgylla även en sorgsen dag. Bara doften kan få sinnet att höja stämningen avsevärt. Har du en annan favoritdoft – ha några droppar på en liten bomullstuss i en amulett – bär den alltid med dig. Jag älskar naturliga dofter och brukar satsa på eteriska oljor, som jag blandar själv för att få rätt doft till vissa tillfällen. Det är så mycket vi kan göra för vårt eget välbefinnande och priset, mödan som vi investerar lönar sig på många sätt.

Med en ros, ljus och kärlek från silvertrollet Laura