livsstil

Snäll mot sig själv….

Vi ska vara stränga mot oss själva, inte ta för mycket plats eller vara andra till besvär. Alltid göra som man borde. Det låter väldigt svenskt. Tro inte att du är något. Ordna in dig i ledet…. Men…Tänk om vi kunde älska våra små fel och acceptera att vi kanske inte är som alla andra. Inte alltid vara så självkritiska.

Tänk att våga ta på sig den där tokiga hatten och inte fundera över vad “andra” säger. I stället för att acceptera sig själv som man är, dömer man sig ofta hårdare och mer negativt än man skulle gjort med någon annan. Tänk om vi skulle börja med att försöka se det fantastiska med oss själva. Allt går mycket lättare när man tycker om sig själv. Känner sig tillfreds och tänker positivt. Visst säger man att ett gott skratt förlänger livet! Inte bara det, plötsligt går allt mycket lättare. Det är ibland som om problemen löser sig av sig självt när vi inser att vi är helt okej. Att vi duger som vi är och inte behöver bekräftelse utifrån. Good enough!

Måste tänka på kort nummer 9 i Tarotkortleken när jag tänker på självkänslan. Kortet säger att du ska älska dig själv. Försök att behandla dig själv som din bästa vän. Var dig själv och tänk inte så mycket på hur du själv uppträder. Fokusera på dina samtalspartner. Viktigt! Ta inte åt dig. Upplev inte kritik som en personlig attack. Tro på dig själv och tänk på saker du gjort bra. Tänk på saker du vill ska hända. Se det positiva och tänk på dina tankemönster. Uteslut ord som nej, inte, men, aldrig. Mota dina grubbeltankar genom att göra något som engagerar dig. Du ser fantastisk ut i den där tokiga hatten. Min farmor sa alltid “rak i ryggen och ett strålande leende, det öppnar hjärtan”.

Positiva hälsningar, ljus och kärlek från LAURA