Blog,  Eftertanke,  Månfaser,  nymåne,  Vintertid

Snöflingor

Stora flingor faller från himlen. Genom fönstret ser det ut som skaror av små änglar håller på att landa eller som små, vita fjädrar. Allt blir plötsligt så vackert rent. Snöflingor är ju en grupp snökristaller som kan bli ända upp till 2,5 cm. Min mor som kom från norra Lappland kallade dom största flingorna för lappvantar.

Än så länge är allt otroligt vackert och min euforiska stämning brukar hålla sig fram till första snöskottningen. Blir det sen för mycket av det vita, brukar jad prata om flytt till sydligare breddgrader. Naja, kanske ner till Skåne iallafall.

I mitt lilla häxhus på landet börjar dagarna med en kopp hett te nu i kyliga tider. Och massor av tända ljus, för att få en härlig stämning. I morgon tänder jag extra ljus inför nymånen och solförmörkelsen i Skytten. När en solförmörkelse inträffar i nymånen får vi en stor chans att ta ett jättekliv framåt. En ny väg öppnas. December verkar bli en trygg månad pengamässigt, men den erbjuder även en spännande ny början.

Så låt oss tända ljus för nystart och pånyttfödelse, Nu är det rätt tid för att önska sig något nytt Vi går nu in i den ljusa halvan av månfaserna. Där vi ska satsa på en ny början.

Räven syns nu varje dag och ett gäng vargar stryker förbi ibland. På så vis blir det skönt med snön. Nu kommer spåren att visa när det är vargfritt och inte. Vargarna är vackra och otroligt fascinerande djur. Kärleksfulla mot sina valpar och hela flocken. Men har man hund eller andra husdjur är det fördelaktigt att hålla koll på de “vackra, små liven”.

Räven är vacker och listig. Smyger runt huset på jakt efter godbitar – lite hundgodis som blivit liggande eller en brödbit som ramlat ner från fågelhuset. I vår kulturhistoria beskrivs räven som både listig och klok. I japansk mytologi till och med som lyckobringande. Men försiktig som jag är, har jag byggt ett skydd runt fågelhuset, så de kan äta ifred. Talg är säkert intressant, så försiktighet och skydd är bäst.

Med ljus och kärlek från silvertrollet Laura