Vintertid

Snygg på in- och utsida…

Vacker, vältränad och välvårdad vill vi väl alla vara oavsett åder. Jag har ju börjat att leva efter den här principen sen ett tag tillbaka och börjat märka att all träning och magi inte räcker om jag inte äter hälsosamt också. Mycket grönt och frukt och en massa bärpulver, nu när färska bär tagit slut i skogen. Själv föredrar jag grönsaker och frukt, men i vintertider kan det vara bra att ta ett multivitaminpiller och komplettera med extra vitamin D och E plus massor av vitamin C. Glöm heller inte bra proteiner och nyttiga oljor. Nyttiga kolhydrater behöver du för återhämtning.

Men inte bara mat och träning är viktigt, själen behöver sitt också….. Jag har börjat med en fast ordning, först yoga, sen har jag plockat in bad/dusch däremellan. Med alla tillbehör. Det blir lavendeldoftande och välgörande. Och en härlig ansiktsmask. Först därefter kommer meditationen, som jag försöker göra speciell varje gång.

En fantastisk meditation har jag hittat i en bok skriven av Yvonne Ryding. Hon skriver att stillhet är som fuktkräm för själen. Måste helt enkelt dela med mig av denna fantastiska meditation. 1. Sätt dig bekvämt, gärna barfota. Lägg händerna i knät och vänd handflatorna uppåt. 2. Börja med att andas med djupa, lugna andetag tills du känner stillheten. 3. Skapa en inre bild av en trappa. Trätrappa eller marmortrappa? Börja gå uppför den, steg för steg. Lyssna till dina fotsteg. 4. Trappan slutar framför en grind. Vitmålad trägrind eller grind i vackert järnsmide. Öppna den och kliv in.Stäng sen grinden bakom dig. 5. Vad finns där på andra sidan grinden? En trädgård, en skog, en strand eller ett litet vitt hus.Stå stilla och titta. 6. Du går in i landskapet. Är det solvarm sand eller daggvått gräs vid dina fötter? Hör du fågelsång eller ser du härliga fjärilar? Du känner dig lugn och harmonisk och vandrar långsamt genom landskapet. 7. Nu kommer en gestalt emot dig. Ni blir glada att se varandra. 8. Ni sätter er på en fantastisk plats. Kanske vid en vacker sjö. Gestalten är en kärleksfull lyssnare och kanske får du svar. 9. När du pratat om det du ville, tar ni farväl och lovar att ses igen. Du reser dig upp och börjar gå tillbaka genom landskapet. 10. Du kan gå direkt tillbaka eller så ser du dig omkring på återvägen. 11. När du nått grinden vänder du dig om och vinkar farväl till gestalten. Så öppnar du grinden och stänger den bakom dig . 12. Gå långsamt nedför din trappa. När du kommit ända ner är det dags att “vakna” i verkligheten. Lugnare och lite klokare.

Ljus och mycket kärlek från Laura