själ,  skönhet,  Sol,  söndag

Solens återkomst

Idag skiner solen från en klar himmel. Vad kan man mer önska av vädret denna söndag – faktiskt solens dag. Dagen som ska stärka oss inför den kommande veckans arbete. Har ju redan berättat om mitt häxtips, att varje söndag skriva sin högsta önskan på ett lagerblad, bränna det och sen strö askan framför ingångsdörren, samtidigt som du ber universum och guden Apollo att ge dig det du önskat. Lagerbladet är helgat åt Apollo, solenergins gud som också kan fixa goda energier, hälsa och rikedom.

Finns det något vackrare än när solen stiger långsamt över vattnet på morgonen? För mig är det härligt och fyller mig med energi för hela dagen. Jag försöker alltid förbinda det med meditation om det finns möjlighet.

Det blir då något som jag döpt till min “sun-bubble meditation”. Jag lägger ut min yogamatta och sätter mig i lotussits, föreställer mig hur jag omsluter mig med en gyllene bubbla på en lika gyllene sandstrand. Sedan sitter jag där och hör vattnet klucka mot min bubbla, medan jag andas lugnt och djupt. Tankarna får flyga fritt som små guldgula lyckofåglar. Jag brukar tänka på små kanariefåglar. Du vet, om tankarna gör sig självständiga är det bara att återgå till djupandning. Vill du sluta, då släpper du i tanken ut fåglarna, sträcker på benen och blåser iväg tankebubblan.

Jag brukar pusta ut några minuter efter meditationen, sedan är det tid för ett yogapass. Ibland kan tiden vara knapp för ett yogapass på morgonen, men solhälsningen är ett måste. Helst ute när vädret är vackert som idag. Vill du ha hjälp med ett passande yogapass eller en beskrivning av solhälsningen finns det massor av tips på nätet. Vad jag också kan rekommendera är övningspasset “De 5 tibetanerna” som gör dig vältränad på kort tid.

Jag flyger rätt mycket i ett av mina freelance jobb och att landa mitt i en gyllene solnedgång är otroligt vackert. Jag har landat så i många länder, men 2 är helt outstanding – Singapore och även Dubai. Låter som jag varit på så många ställen, men levt ett drygt år har jag i Singapore. I Dubai har jag “bara” mellanlandat några gånger. Inte bara det, skulle kunna bo permanent på det vackra stället om min lön vore kompatibel med priserna där. Jisses vilken lyx – en solnedgång i lyx.

En solens hälsning med ljus och kärlek, från silvertrollet Laura