Drömmar,  Hälsa,  kropp och själ,  livsstil

Spara sommaren

Det är helt underbart att kunna ta fram härligt doftande örter året om. Jag brukar lägga de torkade örterna i vackra glasburkar – en fröjd för ögat och ljuvligt att känna doften när man öppnar locket. Olika sorters mynta och timjan för att motverka förkylning, kamomill och citonmeliss för god sömn. Så naturligtvis basilika som höjer de flesta maträtter – och i magin röd basilka för kärlek och grön för ett rikligt pengaflöde. Och nu när kärlekens körsbärsblommor blivit bär, står alltid en skål på bordet.

Den gröna klövern låter jag sprida ut sig som lyckobringare. Har lyckats smuggla in en massa fyrklöver i “klövermattan”. Särskilt vackert är det naturligtvis när klövern blommar. Har du vitklöver passar den till att skydda mot negativa energier, den kommer med tur och lycka över huvud taget. Lite vitklöver i fickan när du köper lotter kanske. Rödklöver när du letar efter kärleken – ger garanti för en seriös relation. Och drömmer du att du går genom ett fält med blommande klöver kommer dina drömmar att gå i uppfyllelse.

Mitt ibland alla örter och blommor, älskar jag att se fjärilar, en garanti för att livet går vidare. Nystart efter varje avbrott. Liksom fjärilen lovar långt liv, även efter omställningar – så sägs klöver-te, både från vit- och rödklöver, vara bra för hälsan – särskilt vid gikt och ledproblem och även förlänga livet.

Rosor älskar jag gul-rosa, rosa och riktigt röda. Jag brukar torka rosornas blomblad för bad och rökelse, men torkar också hela knoppar för olika ceremonier och lyckoritualer. Kärlekens röda ros ger kraften i många kärleksritualer – gör du ljusritualer för kärleken, lägg gärna några rosenknoppar i mandelolja och låt det dra i fönstret ett par veckor.

När du använder ljuset, rött rakt igenom, se då till att smörja in ljuset medsols nedåt i kretsande rörelser med mandeloljan. Den brukar vara underbart röd och härligt doftande efter ett par veckor i fönstret. Vore synd att bara ha den till ljusmagi. En speciell dag passar oljan också, att använda som kroppsolja.

Med ljus för hopp och röda rosor för kärleken, från Laura