Drömmar,  magi,  stjärnor

Stjärnglans och silverstänk

Stjärnhimlen är fascinerande. Det är som om någon tänt tusentals silverstjärnor som lyser ner på oss. Vackrast är naturligtvis stjärnfallen. Vi hade et par fina stjärnfall i januari, men nu får vi vänta till april nästa gång. Den 22 och 23 april når meteorsvärmen Lyriderna sin kulmen och ger fantastiska skådespel. Du kan naturligtvis önska varje gång en stjärna faller, men förbered gärna för ritualer under stjärnregnen.

Det ar viktigt att hitta rätt plats, inte bara för ritualerna, utan också om du vill fotografera och få tydliga stjärnor på dina bilder. Bäst är en plats utanför bebyggelse, så att stjärnorna inte “försvinner” i gatubelysningen. När det är meteorregn kan du uppleva upp till en meteor i minuten mot natthimlen – om du har tur. Normalt är ca 20 meteorer i timmen. Vill du göra fina foton är det bäst vid nymåne, fullmånen lyser upp väldigt kraftigt.

När du önskar dig något vid stjärnfallet, passa då på att be till Universum, så som att det redan vore verklighet det du önskar. Låt alla sinnen vara med när du önskar – du vet ju när en stjärna faller, då är dina chanser mycket goda, att det du önskar blir verklighet.

Fick en kväll för ett par dagar sen, till och med se ett par vargar sitta och yla mot stjärnorna. Det kändes väldigt speciellt. Hela himlen var fylld med stjärnor och det var nymåne, inte full som på fotot.

I tider som denna ber jag alltid om fred, när jag gör mina ritualer, men också om rent personliga saker. Hehe, måste medge att jag nu ber om pengar, då passar bra att tända silverljus som ska attrahera rikedom. De ser så vackra ut mot stjärnhimlen. Man måste ju vara lite praktisk också – idag tyckte jag att pengar skulle vara bra efter jag tankat fullt – har aldrig varit så dyrt. Men bättre tider kommer. Senast i april säger stjärnor och planeter.

Med kärlek och stjärnors ljus från Laura