magi,  Månfaser,  stjärnor

Stjärnregn…

Himlens alla stjärnor faller då och då i mängder, som underbara stjärnregn eller stjärnfall. Vi hade Vi hade under april och maj flera stycken. Nu blir det en paus till i juli, så då måste du passa på. Under tiden 28 -29 juli kan du se stjärnfall från kometerna Marsden och Krack, ett mindre meteorregn.

23 juli – 23 augusti passerar Perseiderna jorden och då ska vi passa på den 12 augusti. Då får vi se runt 100 stjärnfall i timmen. Sedan får vi ha tålamod fram till oktober när meteorregnet Orioniderna passerar. Deras stjärnregn är bland de vackraste med långa svansar och lång livslängd. Inte kan man tro att detta vackra är grus som brinner när det träder in i atmosfären. Jag återkommer framåt hösten med mer stjärnregnen från oktober fram till årets slut.

Jag älskar nattliga promenader när himlen är täckt med stjärnor. Har jag tur kan jag höra en varg yla lite längre bort. Sällan, men händer någon gång när fullmåne och stjärnklar natt sammanfaller. Det ju sägs att böner och önskningar i stjärnregn har stor möjlighet att gå i uppfyllelse. Man behöver inte vara skrockfull för att känna något speciellt om man önskar, ber och utför ritualer när hundratals eller kanske tusentals stjärnor faller. Jag har tagit upp det förr och kommer tillbaka till temat lite då och då. Så nu är jag här igen.

Den här gången tänkte jag också passa på, att nämna, att vi också har en supermåne 26 maj kl. 13.13. Klockslaget fascinerar mig. Sen dröjer det fram till 14 juni 2022 tills nästa supermåne. Det gäller att hålla reda på himlafenomenen.

Att vara ute på havet en stjärnklar natt har alltid fascinerat mig. Jag ligger gärna på däck och njuter av stjärnhimlen över mig. Det förundrar mig inte att man förr trodde att det var ett gudomligt omen, ett särskilt tecken, när stjärnan föll. Kanske en varning för något som skulle kunna ske om man inte var uppmärksam. När en stjärna föll var det något magiskt, riktat till en själv. Man skulle sända ut en önskan till universum för att bli bönhörd. Då liksom nu var det viktigt att behålla sin önskan för sig själv.

Men idag ser man den fallande stjärnan mer som ett erbjudande att önska sig något speciellt för sin och andras lycka. En symbol för tur och lycka.. Om det nu är en ensam stjärna, ett helt stjärnregn eller meteorregn med massor av stjärnor.

Vad önskar du när en stjärna faller?

Mitt ifrån ett silvrigt stjärnregn skickar jag ljus och kärlek……Laura