Blog,  Hälsa,  livsstil,  magi,  möjligheter

Ta hand om dig

Telefonerna avstängda. favoritteet i koppen och du har all tid i världen för dig själv. Badrummet är fyllt med väldoft och lyx för hud och hår. Ta hand om kroppen och själen – och glöm inte fantastiska smakupplevelser efteråt. Ha läshörnan beredd med älsklingsbok eller bästa feel good filmen. Idag står njutning högst upp på programmet. DET ÄR DIN DAG! Sådana dagar behöver vi alla!

Doften av rosor höjer alltid mitt humör. Gärna blandat med lavendel. Jag brukar blanda ett par droppar eterisk rosenolja med dubbla mängden lavendelolja, har det i en doftspridare med med vatten. Tänder teljus under och efter ett par minuter doftar det ljuvligt. Jag förbinder alltid min meditation med lite aromaterapi.

Vi måste försöka ta hand om oss själva mycket mer. Jag får ibland vid en kortläggning fram, att kunden glömmer att ta hand om sig själv Kunderna berättar då mestadels själva hur mycket de styr och ställer för andra. Hjälper till där det behövs. Men glömmer bort sig själva på vägen. Det måste bli annorlunda. Utan att själv må bra, har man inte den kraft som behövs. Varken till att hjälpa sig själv eller andra.

Kanske har vi inte råd att resa på lyxsemester, men det behöver inte vara någon höjdpunkt. Särskilt inte med jobbigt sällskap, det kan fördärva allt det vackra. Ont om pengar på ett lyxigt ställe gör oss dessutom frustrerade. Till sådana platser kan man åka, när allt annat är ordnat, jobb och privatliv fallit på plats. En bra början är att jaga bort negativa tankar, för att undvika att de slår tillbaka på en själv. Positiva tankar sänder positiva energier och ger positiva vibrationer. Då strömmar sådana tillbaka till oss. Så”tänk” alltid på vad du tänker!

Jag skulle alltid föredra en promenad i våra svenska skogar – ensam, med min hund, min man och/eller en god vän. Vi behöver nog lite till mans lära oss uppskatta det vi har mitt framför oss. Njuta av vackra ögonblick och ta vara på fina stunder, kanske ta med en härlig varm chokladdryck på promenaden. Just nu på senhösten när alla blad faller kan det vara underbart vackert. Eller har den första mjuka, vita snön redan fallit lika vackert det. Det kommer lite an på var i vårt avlånga land vi bor.

Massor av ljus och kärlek från silvertrollet Laura