änglar,  Eftertanke,  rökelse,  Tarotkort

Tarot vid ritualer

Vid många ritualer känns det tryggt att använda kort. Det är speciellt Tarotkortleken med dess stora och lilla Arkana, som jag för det mesta använder. Hemligheten som ordet Arkana betyder, har 22 kort i den stora Arkanan, 56 i den lilla. Varje kort bär på sin del av hälsa, ekonomi, kärlek och andlighet. I den lilla har korten i de 4 olika sviterna en huvudaspekt, medan de i den stora pekar på livets alla stora händelser och har en högre nivå.

Så vid ritualer brukar jag bara använda mig av den stora Arkanan och drar endast ett kort, som jag lägger mellan det levande ljuset och rökelsen, när jag manifesterar. Har jag till exempel dragi kort nr 19 Solen, kommer jag att be ärkeängeln Uriel om hjälp. Han kallas Guds ljus och brukar visa sig med en ljusgul aura, så min kristall blir en vacker bärnsten för bättre kontakt.

När ljuset brinner och rökelsen är tänd, skriver jag min önskan på ett guldgult papper och bränner det medan jag manifesterar min önskan och tyder kortet. Sedan tackar jag ärkeängeln för dennes hjälp att sända positiva energier till Universum. En ritual kan man gestalta lite som man vill, så länge man tänker på att använda positiva ord och tankar. Allt negativt, som jag vill inte…… det kan ge motsatsen.

Med ljus ock kärlek från Laura