Drömmar,  Eftertanke,  kropp och själ

Tiderna förändras

Nu kommer tiden för hemmamys, drömmar och eftertanke. Tiden när man behöver ta hand om både kropp och själ. Levande ljus och rökelse tillhör också årstiden för mig. Helt och hållet en njutningarnas årstid. Naturligtvis också en tid för all slags ritualer och äntligen, äntligen får jag tända riktiga eldar för spådom ute. Har blivit alldeles för lite med det under vår torra sommar.

Omen, Sankt Andreas Dag, Hälla Vax

Att sitta framför brasan med en kopp te och läsa en bok är en lisa för själen. Att lyssna på brasans sprakande är lugnande och att titta in i lågorna får oss att känna trygghet och värme. Det är så fascinerande att se lågorna dansa att man kan bli helt trollbunden.

Själv älskar jag att spå i öppna eldar och tyda flammornas rörelser och rökutveckling, hur de rör sig och deras riktning. Då är det fest för mig. Testa att koncentrera dig helt på elden och låt tankarna följa  flamman medan du mediterar – det skapar lugn i själen och ger dig svar på dina frågor.

Strumpor, Öppen Spis, Bekvämlighet

Tycker om att ligga med fötterna mot brasan och känna värmen stiga i kroppen. Eller rulla in mig i en yllefilt på soffan och titta in i några tända levande ljus. Gärna doftljus, annars ställer jag fram några hållare med rökelsepinnar. Och sen svävar jag bort i tanken.

Eller kanske du vill ringa för att bli spådd. Det kan hjälpa i eftertänksamma stunder och kunna ta fram skrattet igen. Ta gärna med en kopp te till telefonen, så du blir riktigt avslappnad. Det är bra om dina verkliga energier kommer fram när du blir spådd – du behöver inte förställa dig utan kan släppa fram dina verkliga känslor. Desto bättre om masken faller och du visar ditt riktiga jag.

Diya, Ljus, Flamma, Firande, Diwali

Med eldens ljus och kärlek från Laura