livsstil,  magi,  möjligheter,  rökelse

Trolldom, eller kanske inte

Trolldom, spådom, en häxas kök för brygder och rökelser, en olja för evig ungdom och mycket annat. 350 år har gått sedan häxförbränningarna, men nu är vi tillbaka, vi häxor. Det gick inte att bränna bort oss helt. Drygt 9000 ska vi visst vara bara i Sverige – och världen över bara växer intresset för det ockulta. Häxeriet ökar sakta men säkert. Vi blir säkert fler, för nu kommer många ut ur “garderoben” och kan utöva sitt hantverk, som häxeriet ju är.

Alkemi, Trollkarlar, Magi, Trolldom

Vi är rätt olika vi troll och häxor, för det finns många riktningar – wicca, medium, shaman, pagan,  många olika sorters häxor – naturhäxa, örthäxa, kökshäxa och många, många fler. Sedan den solitära häxan som inte tillhör någon speciell riktning.

Själv ser jag häxkonst som utövande av magi med nära koppling till naturen, utvidgat med kristallkonst och annat. Området är väldigt brett – jag lägger kort, spår i runor, använder örter och kristaller, stöper mina speciella bivaxljus och gör egen rökelse, många olika sorter för olika ändamål. Och min gamla kristallkula betyder mycket. Pendel använder jag bara för ja- och nej- frågor. Jag ar förtroende till tankens kraft och attraktionslagen.

Halloween, Häxa, Skrämmande, Atmosfären

Min kvast står utanför dörren för att fördriva onda energier . Den är gjord av tall med själva kvasten av pil och al. Jo, jag har gjort den själv. Ville ha tall – ett månträd, för skydd och rening, men även mod och förmögenhet. Pil, också ett månträd, för psykiska krafter och månmagi. Solträdet al för välstånd, stabilitet och även andlighet.

Så tillhör jag de häxor som lever med “Trefaldighetslagen” som säger, att då man utför en positiv, magisk handling får men en trefaldigt positiv tillbaka. Kastar aldrig en förbannelse, men blockerar gärna.

Kvinna, Ansikte, Se, Andlighet, Mystik

Med häxiga hälsningar, ljus och kärlek, från silvertrollet Laura