magi,  Månfaser,  örter,  skogstroll,  spådom

Trollens trolska tid

Det är roligt att vara troll. Särskilt silvertroll förstås. Lite vis och ha varit med om mycket. Man blir också rätt “pysslig” av sig med tiden, när man håller på med magi, ritualer, spell osv. Man börjar vilja göra allt själv. Inte nog med att man tänder ljus, naturligtvis vill man stöpa själv, så det blir helt rätt med doft, material och färg. Jag använder mest bivax och naturliga växtfärger-

Turbringare och talismaner är något jag brukar syssla med vid den här tiden på året. Sy små tygpåsar som ska bli turbringare och fylla dom med örter, pärlor, kristaller, torkade blommor och blad. Naturligtvis olika för olika ändamål. Alltid 3 – 5 – 7 eller 9 små föremål. Jag brukar blanda vilt, men vill alltid ha två örter som doftar härligt i samlingen.

Med örter, mossa, bark och blommor är det knepigt. Det är en bråd tid, eftersom det oftast ska samlas under fullmånen nu i Juli och fram till sommarsolståndet. Många trolska nätter tillbringar jag i skogen eller växthuset. för att plocka eller samla allt vid rätt tidpunkt.

Inne i skogen känner man sig verkligen som ett riktigt troll. Jag läser mina spell över det jag plockar för allt ska vara kraftladdat. Jag utför en ljusritual och läser ett mantra, när allt är på plats och jag försluter turpåsen, som blir alltmer lyckobringande och verksam ju mer den används.

Du kan göra turpåsar för jobb, pengar, kärlek, samarbete – ja, vad du behöver. Efter ca 3 månader är det tid för en ny påse, särskilt som örter och blommor så sakta brukar sluta dofta. Är det en dyr handarbetad påse med kanske dyra kristaller, så kastar jag inte utan rengör. Du avgör själv.

Med ljus och kärlek från silvertrollet Laura